Artikel top billede

Yousee pisker sit bredbånd op i vanvittige hastigheder

Til sommer drejer Yousee på gashåndtaget, så mere end en million danskere kan få superhurtigt internet. Læs her, hvad du kan forvente.

Til sommer lover TDC-bredbåndsselskabet Yousee internet med hastigheder op til 300 Mbit/s, hvilket er tre gange hurtigere end selskabets nuværende hurtigste forbindelse på 100 Mbit/s.

Det kom frem på elektronikmessen CES, der bliver afholdt i den amerikanske by Las Vegas i disse dage, skriver Politiken.

Til Computerworld fortæller pressechef i Yousee Ib Konrad Jensen, at Yousee i skrivende stund er i gang med at kigge på selskabets højeste hastigheder, og han bekræfter, at 300 Mbit/s er i spil.

"Vi har dog ikke lagt os fast på noget endnu, og vi taler eksempelvis også om 250 Mbit/s som vores kommende tophastighed," siger Ib Konrad Jensen.

1,2 millioner mulige kunder

Han forklarer, at de nye tophastigheder bliver lanceret i løbet af sommeren til en pris, der er endnu ikke er fastlagt.

Tophastighederne skal leveres over coax-kablet.

Det åbner således for, at alle Yousees 1,2 millioner kabel-tv-kunder fra Esbjerg til Rønne kan købe sig til TDC-selskabets kommende tophastigheder.

I dag er det de færreste Yousee-kunder, som kører med 100 Mbit/s, og Ib Konrad Jensen lægger ikke skjul på, at der også er en prale-værdi i at øge de højeste hastigheder med faktor tre.

"Vi har jo blandt andet de høje hastigheder, fordi vi viser, at vi kan levere meget hurtigt internet."

Kigger på ny teknologi

Overordnet ser Yousee en stor fremtid i levering af internet over coax-kablet.

Lige nu kigger selskabet på ny forstærkerteknologi.

Når det bliver indført, vil kunderne med Ib Konrad Jensens ord opleve 'rent hul igennem, så coax føles som fiber'.

Yousee skal dog først blandt andet teste chipsets til de kommende fart-monstre, før han tør love noget mere konkret om hastigheder.

Selvom både 250 og 300 Mbit/s lyder kvikt, må Yousees kommende superhastigheder dog siges at blegne i forhold til landets allerhurtigste internet, som du kan læse mere om her.

Læs også:
Bombe i bredbåndsrapport: TDC skal splittes op

900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere