Artikel top billede

Naboland vil kyle Microsoft og andre it-giganter ud

Hos Danmarks store nabo mod vest vil man satse på mindre og lokale selskabers innovative software i stedet for at betale formuer til it-giganterne for 'gårsdagens teknokologi'.

200 millioner pund svarende til godt 1,8 milliarder kroner.

Så meget har Storbritanniens offentlige sektor siden 2010 brugt på Microsofts Office-licenser, men de penge kan fremover bruges meget mere fornuftigt, mener briternes minister for Cabinet Office, Francis Maude.

På en nyligt afholdt konference, hvor nye digitale services i den offentlige sektor blev vist frem, var Francis Maude særdeles klar i mælet om, hvordan Storbritannien fremover bør købe it-ydelser hos flere leverandører.

Det skriver dr.dk.

"Jeg vil se en større variation af software, vi bruger, så offentligt ansatte kan få adgang til den information, de har behov for og kan foretage deres arbejde uden at blive nødt til at købe én specifik slags software," lyder det fra Francis Maude ifølge dr.dk.

"Vi gik ikke bare glip af innovation, vi betalte overpris for gårdsdagens teknologi"

Går glip af innovation og besparelser

I lighed med det danske IKT-vækstteams anbefalinger til SR-regeringens erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) vil Francis Maude også gerne se, at der kommer flere mindre og ikke mindst lokale it-leverandører på banen, når den offentlige sektor i Storbritannien køber it.

"Vi ved, at den bedste teknologi og de bedste digitale idéer ofte kommer fra mindre virksomheder, som alt for ofte har været ekskluderet fra statslige løsninger," lyder det fra den britiske minister ifølge dr.dk.

Og han fortsætter med forslag om fremtidig brug af ODF-formatet, som kan benyttes fra flere gratis kontorpakker:

"I det offentlige har der været en opfattelse af, at hvis man hyrede et stort multinationalt firma, som alle kendte, så ville du aldrig blive fyret. Men vi gik ikke bare glip af innovation, vi betalte overpris for gårdsdagens teknologi," sagde ministeren på teknologikonferencen.

Sparede den seriøse kasse

Som et eksempel på at kigge mod lokale firmaer fremhævede den britiske minister, at flere store leverandører bød på en hostet løsning med et prisskilt, der var oppe at kysse 36 millioner kroner.

Til sammenligning kunne en lille engelsk hosting-virksomhed tilbyde selvsamme løsning for en halv million kroner - altså en pris, der er betydeligt lavere end giganternes tilbud.

"Vi sparede skatteyderne hele 98,5 procent. Selv om jeg ikke tror, at vi kan lave besparelser på det niveau alle steder, så kan alle hårdarbejdende mennesker regne med, at vi vil prøve, så godt som vi overhovedet kan," sagde Francis Maude på konferencen ifølge dr.dk.

Samtidig slog han blandt andet fast, at ingen it-leverandører kan vinde aftaler på op imod en milliard kroner, uden at der ligger en særdeles god forklaring til grund for at stange så mange penge ud på it.

Du kan læse hele den britiske ministers tale på engelsk.

Læs også: 
Rapport: Så mange milliarder scorer vi med it




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere