Artikel top billede

Rapport: Så mange milliarder scorer vi med it

I dag kommer IKT-vækstteamets længe ventede anbefalinger til regeringen. Hvis anbefalingerne bliver fulgt, følger der tusindvis af arbejdspladser og milliarder af kroner ned i Danmarks turban, hedder det.

I dag bliver den længe ventede vækstrapport fra regeringens IKT-team offentliggjort og afleveret til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S). 

Arbejdet og det endelige rapportskriveri er ledet af tidligere Microsoft Danmarks boss Jørgen Bardenfleth, som indledningsvist fremhæver vigtigheden af, at man tager netop denne rapport alvorligt.

"Hvis de danske virksomheder i årene fremover skal være konkurrencedygtige og skabe eksport og vækst, er det nødvendigt, at alle dele af erhvervslivet til fulde udnytter de muligheder, som IKT giver," skriver han i rapporten.

Han og de andre vækstteam-medlemmer angiver sort på hvidt i rapporten, at hvis IKT-vækstteamets målsætninger bliver fulgt, vil det betyde et løft på op mod 5.000 arbejdspladser og en værdiskabelse på 50 milliarder kroner i 2020 som følge af en øget it-eksport.

Du kan læse IKT-vækstteamets målsætninger i faktaboksen til højre for denne artikel.

De 10 it-bud

Som Computerworld tidligere kunne berette, er rapporten fra IKT-vækstteamet bygget op med 10 anbefalinger til S-R-SF-regeringen.

De 10 anbefalinger omhandler alt lige fra en digital opstramning af undervisningssektoren over erhvervslivet til en mere effektiv offentlig sektor samt en velfungerende og ikke mindst sikker infrastruktur som grundlaget for alle forhåbningerne om vækst.

Anbefalingerne indeholder blandt andet konkrete bud på brugen af digitale læringsmidler, øget it-brug og automatisering i erhvervslivet, forskning i big data, og hvordan hele Danmark kan favnes af bredbånd og mobiltelefoni uden huller.

Hent selv rapporten

Du kan downloade rapporten fra Erhvervs- og Vækstministeriets hjemmeside

Når regeringen har modtaget rapporten, vil der blive taget stilling til, hvordan og om anbefalingerne følges. 

Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at IKT-vækstteamets formand Jørgen Bardenfleth afslutter sine indledende bemærkninger med følgende passus: 

"Jeg kan personligt ikke understrege vigtigheden nok af at tage rapporten og den efterfølgende vækstplan fra regeringen alvorligt, og straks gå i gang med arbejdet med at implementere vore anbefalinger - til gavn for Danmark - og for alle danskere!"

Læs også: 
Hemmelig rapport: Her er CPR-nummerets afløser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere