Artikel top billede

Rapport: Så mange milliarder scorer vi med it

I dag kommer IKT-vækstteamets længe ventede anbefalinger til regeringen. Hvis anbefalingerne bliver fulgt, følger der tusindvis af arbejdspladser og milliarder af kroner ned i Danmarks turban, hedder det.

I dag bliver den længe ventede vækstrapport fra regeringens IKT-team offentliggjort og afleveret til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S). 

Arbejdet og det endelige rapportskriveri er ledet af tidligere Microsoft Danmarks boss Jørgen Bardenfleth, som indledningsvist fremhæver vigtigheden af, at man tager netop denne rapport alvorligt.

"Hvis de danske virksomheder i årene fremover skal være konkurrencedygtige og skabe eksport og vækst, er det nødvendigt, at alle dele af erhvervslivet til fulde udnytter de muligheder, som IKT giver," skriver han i rapporten.

Han og de andre vækstteam-medlemmer angiver sort på hvidt i rapporten, at hvis IKT-vækstteamets målsætninger bliver fulgt, vil det betyde et løft på op mod 5.000 arbejdspladser og en værdiskabelse på 50 milliarder kroner i 2020 som følge af en øget it-eksport.

Du kan læse IKT-vækstteamets målsætninger i faktaboksen til højre for denne artikel.

De 10 it-bud

Som Computerworld tidligere kunne berette, er rapporten fra IKT-vækstteamet bygget op med 10 anbefalinger til S-R-SF-regeringen.

De 10 anbefalinger omhandler alt lige fra en digital opstramning af undervisningssektoren over erhvervslivet til en mere effektiv offentlig sektor samt en velfungerende og ikke mindst sikker infrastruktur som grundlaget for alle forhåbningerne om vækst.

Anbefalingerne indeholder blandt andet konkrete bud på brugen af digitale læringsmidler, øget it-brug og automatisering i erhvervslivet, forskning i big data, og hvordan hele Danmark kan favnes af bredbånd og mobiltelefoni uden huller.

Hent selv rapporten

Du kan downloade rapporten fra Erhvervs- og Vækstministeriets hjemmeside

Når regeringen har modtaget rapporten, vil der blive taget stilling til, hvordan og om anbefalingerne følges. 

Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at IKT-vækstteamets formand Jørgen Bardenfleth afslutter sine indledende bemærkninger med følgende passus: 

"Jeg kan personligt ikke understrege vigtigheden nok af at tage rapporten og den efterfølgende vækstplan fra regeringen alvorligt, og straks gå i gang med arbejdet med at implementere vore anbefalinger - til gavn for Danmark - og for alle danskere!"

Læs også: 
Hemmelig rapport: Her er CPR-nummerets afløser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere