Artikel top billede

Rapport: Så mange milliarder scorer vi med it

I dag kommer IKT-vækstteamets længe ventede anbefalinger til regeringen. Hvis anbefalingerne bliver fulgt, følger der tusindvis af arbejdspladser og milliarder af kroner ned i Danmarks turban, hedder det.

I dag bliver den længe ventede vækstrapport fra regeringens IKT-team offentliggjort og afleveret til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S). 

Arbejdet og det endelige rapportskriveri er ledet af tidligere Microsoft Danmarks boss Jørgen Bardenfleth, som indledningsvist fremhæver vigtigheden af, at man tager netop denne rapport alvorligt.

"Hvis de danske virksomheder i årene fremover skal være konkurrencedygtige og skabe eksport og vækst, er det nødvendigt, at alle dele af erhvervslivet til fulde udnytter de muligheder, som IKT giver," skriver han i rapporten.

Han og de andre vækstteam-medlemmer angiver sort på hvidt i rapporten, at hvis IKT-vækstteamets målsætninger bliver fulgt, vil det betyde et løft på op mod 5.000 arbejdspladser og en værdiskabelse på 50 milliarder kroner i 2020 som følge af en øget it-eksport.

Du kan læse IKT-vækstteamets målsætninger i faktaboksen til højre for denne artikel.

De 10 it-bud

Som Computerworld tidligere kunne berette, er rapporten fra IKT-vækstteamet bygget op med 10 anbefalinger til S-R-SF-regeringen.

De 10 anbefalinger omhandler alt lige fra en digital opstramning af undervisningssektoren over erhvervslivet til en mere effektiv offentlig sektor samt en velfungerende og ikke mindst sikker infrastruktur som grundlaget for alle forhåbningerne om vækst.

Anbefalingerne indeholder blandt andet konkrete bud på brugen af digitale læringsmidler, øget it-brug og automatisering i erhvervslivet, forskning i big data, og hvordan hele Danmark kan favnes af bredbånd og mobiltelefoni uden huller.

Hent selv rapporten

Du kan downloade rapporten fra Erhvervs- og Vækstministeriets hjemmeside

Når regeringen har modtaget rapporten, vil der blive taget stilling til, hvordan og om anbefalingerne følges. 

Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at IKT-vækstteamets formand Jørgen Bardenfleth afslutter sine indledende bemærkninger med følgende passus: 

"Jeg kan personligt ikke understrege vigtigheden nok af at tage rapporten og den efterfølgende vækstplan fra regeringen alvorligt, og straks gå i gang med arbejdet med at implementere vore anbefalinger - til gavn for Danmark - og for alle danskere!"

Læs også: 
Hemmelig rapport: Her er CPR-nummerets afløser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere