Artikel top billede

Afstemning: Hvordan er dit forhold til din Windows XP?

Afstemning:Lige om lidt skal virksomhederne betale i dyre domme for at få et sikkert Windows XP. Bruger du stadig det aldrende styresystem? Lad os høre din mening.

Hvis du arbejder i it-branchen, har du efterhånden nok fundet ud af, at Microsoft trækker supportstikket til Windows XP 8. april 2014.

Det vil sige, at tirsdag 8. april er den allersidste dag, hvor Windows-fabrikken udsender en sikkerhedsopdatering ud til det 13 år gamle styresystem.

Herefter kræver det en særlig og ret dyr aftale med Microsoft at holde Windows XP sikkert.

Så mange læser CW med XP

Antallet af Windows XP-brugere skorter det ellers ikke på.

Globalt er antallet af XP-brugere vurderet til at ligge på knap 30 procent af samtlige computerbrugere i hele verden, hvilket vil sige, at der er hundrede millionvis af XP-brugere derude.

I Danmark lyder opgørelsen fra Danske Medier Research (tidligere FDIM) på, at andelen af Windows XP-brugere på det danske internet ligger på lige godt fem procent.

Da der i Danmark formentlig stadig findes flere pc'er end indbyggere, taler vi altså om hundretusindvis af Windows XP-maskiner. 

Kun fire procent af Computerworlds læsere benytter Windows XP til at læse vores historier med, men det er langtfra ensbetydende med, at folk ikke beskæftiger sig med Windows XP til dagligt.

For at få en større klarhed over, hvor stor problematikken er i det professionelle danske it-miljø, så skal du være meget velkommen, ude til højre for denne artikel, at stemme om, hvorvidt du har siddet foran og betjent en Windows XP-desktop i dag.

Hjælp os med at hjælpe andre

Flere historier her på sitet har afsløret, at de danske regioner med ansvar for landets sygehuse kæmper en hård og dyr kamp om at få bugt med Windows XP-udfordringerne.

Hvordan står det egentligt i kommunerne? I staten? Og ikke mindst i det private erhvervsliv?

Har du selv erfaringer med Windows XP-problematikken og ikke mindst mulige løsningsforslag, så tøv ikke med at byde ind i det nedenstående debatfelt.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Computerworlds redaktion, hvis du ikke ønsker dit navn nævnt i forbindelse med Windows XP-udfordringerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere