Artikel top billede

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Windows XP bliver aflivet om få måneder. Allligevel kommer der stadig nye brugere til det 13 år gamle og vildt populære styresystem, viser overraskende ny måling.

Selv om Microsoft for længst har varslet, at det meget populære Windows XP-styresystem bliver udfaset om få måneder, holder brugerne stædigt fast.

Overraskende tal fra analysehuset Net Applications viser ligefrem, at Windows XP's globale markedsandel på markedet for anvendte styresystemer steg i januar.

Ifølge målingerne steg Windows XP's markedsandel her med en kvart procent til en samlet global markedsandel på 29,2 procent af samtlige desktop- og notebook-computere i verden.

Læs også: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

I dag kører hele 32 procent af verdens Windows-computere på det 13 år gamle Windows XP.

Dødsdag nærmer sig

Microsoft har ellers i månedsvis igen og igen understreget, at selskabet vil udsende den absolut sidste opdatering af Windows XP 8. april, der bliver dagen for 'end-of-service.'

Efter denne dato skal virksomheder, der ønsker fortsat support, i den grad til lommerne, hvis de ønsker at modtage forlænget support.

Det kan du læse mere om her: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.

Microsoft besluttede dog for nylig, at selskabet vil fortsætte med at udsende de mest basale sikkerhedsopdateringer, Security Essentials, et år yderligere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Windows XP's markedsandel faldt i december med 2,2 procent-point, ligesom andelen er faldet støt hele efteråret i 2013, hvilket har tydet på, at brugerne har modtaget budskabet fra Microsoft.

Med den nyeste opbremsning i faldet af XP-brugere skal der en meget kraftig og pludselig udvikling til i markedet, hvis andelen af XP-brugere skal falde drastisk inden 8. april.

Her vurderer analytikere ligefrem nu, at helt op mod 30 procent af verdens Windows-computere kan køre på XP, når Microsoft trækker stikket 8. april.

Windows 8 halter bagefter

Til gengæld opnåede Windows 8 ingen fremgang i januar, viser tallene, hvilket er et bekymrende signal for Microsoft, der sigter efter støt vækst i udbredelsen af Windows 8.

Ifølge Net Applications steg den samlede brug af Windows 8 og Windows 8.1 med blot 0,1 procent i januar til en samlet andel på 10,6 procent.

Det sker efter pæne stigninger i de sidste måneder af 2013.

Gælder det alene Windows-maskiner, sidder Windows 8 og Windows 8,1 på sammenlagt 11,7 procent.

Læs også:

Historien om en gigantisk Windows-succes .

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Syv sikkerhedsudfordringer du skal tackle i 2014.

Her er de mest populære styresystemer netop nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere