Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Windows XP bliver aflivet om få måneder. Allligevel kommer der stadig nye brugere til det 13 år gamle og vildt populære styresystem, viser overraskende ny måling.

Selv om Microsoft for længst har varslet, at det meget populære Windows XP-styresystem bliver udfaset om få måneder, holder brugerne stædigt fast.

Overraskende tal fra analysehuset Net Applications viser ligefrem, at Windows XP's globale markedsandel på markedet for anvendte styresystemer steg i januar.

Ifølge målingerne steg Windows XP's markedsandel her med en kvart procent til en samlet global markedsandel på 29,2 procent af samtlige desktop- og notebook-computere i verden.

Læs også: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

I dag kører hele 32 procent af verdens Windows-computere på det 13 år gamle Windows XP.

Dødsdag nærmer sig

Microsoft har ellers i månedsvis igen og igen understreget, at selskabet vil udsende den absolut sidste opdatering af Windows XP 8. april, der bliver dagen for 'end-of-service.'

Efter denne dato skal virksomheder, der ønsker fortsat support, i den grad til lommerne, hvis de ønsker at modtage forlænget support.

Det kan du læse mere om her: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.

Microsoft besluttede dog for nylig, at selskabet vil fortsætte med at udsende de mest basale sikkerhedsopdateringer, Security Essentials, et år yderligere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Windows XP's markedsandel faldt i december med 2,2 procent-point, ligesom andelen er faldet støt hele efteråret i 2013, hvilket har tydet på, at brugerne har modtaget budskabet fra Microsoft.

Med den nyeste opbremsning i faldet af XP-brugere skal der en meget kraftig og pludselig udvikling til i markedet, hvis andelen af XP-brugere skal falde drastisk inden 8. april.

Her vurderer analytikere ligefrem nu, at helt op mod 30 procent af verdens Windows-computere kan køre på XP, når Microsoft trækker stikket 8. april.

Windows 8 halter bagefter

Til gengæld opnåede Windows 8 ingen fremgang i januar, viser tallene, hvilket er et bekymrende signal for Microsoft, der sigter efter støt vækst i udbredelsen af Windows 8.

Ifølge Net Applications steg den samlede brug af Windows 8 og Windows 8.1 med blot 0,1 procent i januar til en samlet andel på 10,6 procent.

Det sker efter pæne stigninger i de sidste måneder af 2013.

Gælder det alene Windows-maskiner, sidder Windows 8 og Windows 8,1 på sammenlagt 11,7 procent.

Læs også:

Historien om en gigantisk Windows-succes .

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Syv sikkerhedsudfordringer du skal tackle i 2014.

Her er de mest populære styresystemer netop nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.