Artikel top billede

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Windows XP bliver aflivet om få måneder. Allligevel kommer der stadig nye brugere til det 13 år gamle og vildt populære styresystem, viser overraskende ny måling.

Selv om Microsoft for længst har varslet, at det meget populære Windows XP-styresystem bliver udfaset om få måneder, holder brugerne stædigt fast.

Overraskende tal fra analysehuset Net Applications viser ligefrem, at Windows XP's globale markedsandel på markedet for anvendte styresystemer steg i januar.

Ifølge målingerne steg Windows XP's markedsandel her med en kvart procent til en samlet global markedsandel på 29,2 procent af samtlige desktop- og notebook-computere i verden.

Læs også: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

I dag kører hele 32 procent af verdens Windows-computere på det 13 år gamle Windows XP.

Dødsdag nærmer sig

Microsoft har ellers i månedsvis igen og igen understreget, at selskabet vil udsende den absolut sidste opdatering af Windows XP 8. april, der bliver dagen for 'end-of-service.'

Efter denne dato skal virksomheder, der ønsker fortsat support, i den grad til lommerne, hvis de ønsker at modtage forlænget support.

Det kan du læse mere om her: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.

Microsoft besluttede dog for nylig, at selskabet vil fortsætte med at udsende de mest basale sikkerhedsopdateringer, Security Essentials, et år yderligere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Windows XP's markedsandel faldt i december med 2,2 procent-point, ligesom andelen er faldet støt hele efteråret i 2013, hvilket har tydet på, at brugerne har modtaget budskabet fra Microsoft.

Med den nyeste opbremsning i faldet af XP-brugere skal der en meget kraftig og pludselig udvikling til i markedet, hvis andelen af XP-brugere skal falde drastisk inden 8. april.

Her vurderer analytikere ligefrem nu, at helt op mod 30 procent af verdens Windows-computere kan køre på XP, når Microsoft trækker stikket 8. april.

Windows 8 halter bagefter

Til gengæld opnåede Windows 8 ingen fremgang i januar, viser tallene, hvilket er et bekymrende signal for Microsoft, der sigter efter støt vækst i udbredelsen af Windows 8.

Ifølge Net Applications steg den samlede brug af Windows 8 og Windows 8.1 med blot 0,1 procent i januar til en samlet andel på 10,6 procent.

Det sker efter pæne stigninger i de sidste måneder af 2013.

Gælder det alene Windows-maskiner, sidder Windows 8 og Windows 8,1 på sammenlagt 11,7 procent.

Læs også:

Historien om en gigantisk Windows-succes .

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Syv sikkerhedsudfordringer du skal tackle i 2014.

Her er de mest populære styresystemer netop nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere