Artikel top billede

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Afstemning afslører, hvor mange arbejdspladser der fortsat anvender pc'er med Windows XP.

I sidste uge advarede en Forrester-rådgiver de virksomheder, der fortsat er afhængige af Microsofts aldrende Windows XP.

Windows XP-supporten ophører nemlig den 8. april næste år:

"Efter denne dato stopper Microsoft med at frigive sikkerheds-patches til det 13 år gamle operativsystem, en skræmmende situation for organisationer, der stadig er afhængige af XP," lød det fra Forrester.

Rådgivningsfirmaet vurderer, at der i den gennemsnitlige organisation fortsat er omkring 20 procent af maskinerne, der kører med XP.

Computerworld spurgte ved samme lejlighed læserne: "Er der stadig pc'er med Windows XP på din arbejdsplads?"

Her er resultatet af afstemning

525 læsere har indtil videre deltaget i afstemningen, der afslører en fortsat meget høj udbredelse af Windows XP.

Hele 33 procent svarer "Ja, vi har en del XP-maskiner," og yderligere 25 procent siger "Ja, men det er meget få maskiner."

Hos 38 procent af læserne lyder svaret "Nej, XP er fortid hos os."


Forrester har peget på, hvilke problemer man kan møde efter den 8. april, hvor Microsoft stopper med at supportere XP, der allerede i dag betyder 21 gange højere risiko for at blive ramt af malware end Windows 8.1: 

"Når Microsoft giver slip på XP, kan du forvente, at mange af antivirus-leverandørerne langsomt begynder at mindske indsatsen med at beskytte disse systemer."

"De fleste tredjeparts-leverandører af applikationer vil formentlig også ophøre med at lappe deres software, hvilket giver perfekte vilkår for hackere."

Så sent som i sidste uge advarede Microsoft om en sårbarhed, som gør det muligt for en hacker at op-skalere rettigheder i Windows XP.

Ifølge Danske Medier Researchs (tidligere FDIM) seneste statistik over operativsystemer ligger Windows XP fortsat på en markedsandel på mere end syv procent i Danmark.

På globalt plan er XP-udbredelsen endnu højere. Seneste opgørelse fra Net Applications viser, at Windows XP i november lå på en global markedsandel på mere end 31 procent.

Til sammenligning lå Vista på godt 3,6 procent, Windows 7 på 46,6 procent og Windows 8 på omkring 6,7 procent.

Læs også:

Snart opstår skræmmende situation med Windows XP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere