Artikel top billede

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Afstemning afslører, hvor mange arbejdspladser der fortsat anvender pc'er med Windows XP.

I sidste uge advarede en Forrester-rådgiver de virksomheder, der fortsat er afhængige af Microsofts aldrende Windows XP.

Windows XP-supporten ophører nemlig den 8. april næste år:

"Efter denne dato stopper Microsoft med at frigive sikkerheds-patches til det 13 år gamle operativsystem, en skræmmende situation for organisationer, der stadig er afhængige af XP," lød det fra Forrester.

Rådgivningsfirmaet vurderer, at der i den gennemsnitlige organisation fortsat er omkring 20 procent af maskinerne, der kører med XP.

Computerworld spurgte ved samme lejlighed læserne: "Er der stadig pc'er med Windows XP på din arbejdsplads?"

Her er resultatet af afstemning

525 læsere har indtil videre deltaget i afstemningen, der afslører en fortsat meget høj udbredelse af Windows XP.

Hele 33 procent svarer "Ja, vi har en del XP-maskiner," og yderligere 25 procent siger "Ja, men det er meget få maskiner."

Hos 38 procent af læserne lyder svaret "Nej, XP er fortid hos os."


Forrester har peget på, hvilke problemer man kan møde efter den 8. april, hvor Microsoft stopper med at supportere XP, der allerede i dag betyder 21 gange højere risiko for at blive ramt af malware end Windows 8.1: 

"Når Microsoft giver slip på XP, kan du forvente, at mange af antivirus-leverandørerne langsomt begynder at mindske indsatsen med at beskytte disse systemer."

"De fleste tredjeparts-leverandører af applikationer vil formentlig også ophøre med at lappe deres software, hvilket giver perfekte vilkår for hackere."

Så sent som i sidste uge advarede Microsoft om en sårbarhed, som gør det muligt for en hacker at op-skalere rettigheder i Windows XP.

Ifølge Danske Medier Researchs (tidligere FDIM) seneste statistik over operativsystemer ligger Windows XP fortsat på en markedsandel på mere end syv procent i Danmark.

På globalt plan er XP-udbredelsen endnu højere. Seneste opgørelse fra Net Applications viser, at Windows XP i november lå på en global markedsandel på mere end 31 procent.

Til sammenligning lå Vista på godt 3,6 procent, Windows 7 på 46,6 procent og Windows 8 på omkring 6,7 procent.

Læs også:

Snart opstår skræmmende situation med Windows XP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?