Artikel top billede

Snart er der flere computere end danskere i Danmark

Antallet af installerede computere i Danmark stiger hastigere end befolkningstilvæksten. Allerede næste år vil der være flere installerede computere i Danmark end mennesker.

Allerede næste år er der flere installerede computere i Danmark end indbyggere.

I dag er der 5,3 millioner computere i brug i Danmark, mens tallet vil være steget til 5,8 millioner i 2009. Det fremgår af ny rapport fra it-analyseinstituttet Gartner.

Til sammenligning vil der følge Danmarks Statistiks prognoser være cirka 5,5 millioner indbyggere i Danmark i 2009.

Ikke længere en knap ressource

Tom Togsverd, der er direktør ITEK, Dansk Industris it-branchefællesskab, mener, at det hastigt stigende antal computere er en naturlig konsekvens af, at priserne på computeren er styrtdykket gennem de seneste år.

Ifølge ham er det fortid med computeren som en knap ressourcer.

"Alle har i dag adgang til en computer. Selv mange børn har deres egen computer. Og de voksne har en computer på arbejdet og ofte både en stationær og en bærbar der hjemme. Og skulle du være så uheldig ikke at have en, så har din nabo sikkert en liggende, som du kan låne," siger Tom Togsverd.

Nummer to i verden

Ifølge Gartner er Danmark det land i verden med næst flest installerede computere per indbygger, og vi bliver kun overgået af Norge, men ligger foran USA, der indtager tredje pladsen.

Antallet af computere på verdensplan har netop rundet én milliard, og i 2014 forventes antallet at være fordoblet to milliarder.

Der går altså et rum stykke tid før, at der er en computer per indbygger på kloden, der i øjeblikket tæller 6,7 milliarder mennesker. 58 procent af de installerede computere er dog placeret i den højtudviklede del af verden, der blot tæller 15 procent af verdens befolkning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?