Artikel top billede

Snart er der flere computere end danskere i Danmark

Antallet af installerede computere i Danmark stiger hastigere end befolkningstilvæksten. Allerede næste år vil der være flere installerede computere i Danmark end mennesker.

Allerede næste år er der flere installerede computere i Danmark end indbyggere.

I dag er der 5,3 millioner computere i brug i Danmark, mens tallet vil være steget til 5,8 millioner i 2009. Det fremgår af ny rapport fra it-analyseinstituttet Gartner.

Til sammenligning vil der følge Danmarks Statistiks prognoser være cirka 5,5 millioner indbyggere i Danmark i 2009.

Ikke længere en knap ressource

Tom Togsverd, der er direktør ITEK, Dansk Industris it-branchefællesskab, mener, at det hastigt stigende antal computere er en naturlig konsekvens af, at priserne på computeren er styrtdykket gennem de seneste år.

Ifølge ham er det fortid med computeren som en knap ressourcer.

"Alle har i dag adgang til en computer. Selv mange børn har deres egen computer. Og de voksne har en computer på arbejdet og ofte både en stationær og en bærbar der hjemme. Og skulle du være så uheldig ikke at have en, så har din nabo sikkert en liggende, som du kan låne," siger Tom Togsverd.

Nummer to i verden

Ifølge Gartner er Danmark det land i verden med næst flest installerede computere per indbygger, og vi bliver kun overgået af Norge, men ligger foran USA, der indtager tredje pladsen.

Antallet af computere på verdensplan har netop rundet én milliard, og i 2014 forventes antallet at være fordoblet to milliarder.

Der går altså et rum stykke tid før, at der er en computer per indbygger på kloden, der i øjeblikket tæller 6,7 milliarder mennesker. 58 procent af de installerede computere er dog placeret i den højtudviklede del af verden, der blot tæller 15 procent af verdens befolkning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.