Artikel top billede

På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbidsken uden lige

Investorerne vil kaste sig over NNIT som en saftig lækkerbidsken, når selskabet går på børsen. Men det er ikke alene på grund af selskabets resultater. En meget tungere effekt tæller højt på investorernes liste, mener økonom.

Den kommende børsnotering af det succesrige danske it-selskab NNIT bliver en lækkerbisken for investorer. Som sultne rovfugle vil investorerne kaste sig over selskabets aktier, når de efter alt at dømme bliver udbudt i slutningen af 2014 eller i begyndelsen af 2015.

NNIT har altid satset på stabil og kontrolleret vækst, og selskabet har år efter år leveret stabile vækstrater.

Det gælder også i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2013, som du kan læse mere om her.

Indtil videre tyder intet på, at den udvikling vil stoppe.

Novo Nordisk-effekten

For den kommende børsnotering tæller også andre ting end de hårde tal, afkastningsgrader og lignende.

Det gælder ikke mindst 'Novo Nordisk-effekten,' som kan være med til at tænde julelys i investorernes øjne, når NNIT noteres.

"Investorerne er vilde med alt, hvad der rimer på Novo Nordisk, som gennem de seneste 20 år har forgyldt investorerne med et afkast på mere end 5.000 procent," lyder det fra investerings-økonom Per Hansen i børsmægler-selskabet Nordnet.

Nordnets kunder har omkring en milliard kroner placeret i Novo Nordisk-aktier.

NNIT er udsprunget af Novo Nordisk og deler på mange måder ånd, værdier og forretningssyn med moderkoncernen, der da også forventes at ville beholde kontrollen over NNIT med en aktiepost på mere end 50 procent efter børsnoteringen.

"Novo-koncernen tænker og investerer altid langsigtet og kontrolleret og med investorerne i centrum, og det er noget, som investorerne kan lide, for investorer skyr risiko," siger Per Hansen.

Novo Nordisk er mesteren

Ifølge Per Hansen findes der for tiden intet selskab herhjemme, der er så god til at forventningsstyre investorerne som Novo Nordisk.

"Investorerne ønsker at få tegnet vejen for, hvor virksomheden skal hen, hvordan den skal derhen, hvornår det sker og med hvilke virkemidler, og hvad der sker, hvis vi ikke kommer derhen, og det er Novo Nordisk i dag i særklasse god til. Og det er noget, som investorerne kan lide," siger han.

Det er noget, som også NNIT vil kunne få gavn af, når selskabet går på børsen.

Her er investorernes fokus: Det er ikke (nødvendigvis) it

"Investorerne hører slet ikke 'IT,' når vi siger Novo Nordisk IT. De er ligeglade med drift og outsourcing og overskud og afkast på investeret kapital og alt det der. Det handler om varemærket Novo Nordisk. Er Novo med, er investorerne også med," siger Per Hansen.

NNIT omsatte i 2013 for 2,2 milliarder kroner og hentede et overskud på 246 millioner kroner, hvilket du kan læse mere om her: Guldmaskinen NNIT buldrer afsted - og der er mere i vente.

Cirka fire milliarder

Per Hansen vurderer, at selskabet vil blive prisfastsat til en værdi i omegnen af fire milliarder kroner i forbindelse med børsnoteringen, der meget vel kan komme til at bygge på tallene i det kommende halvårsregnskab.

Skal NNIT følge de seneste mange års udviklings-tendens, vil også dette kommende regnskab blive præget af pæne vækst-rater.

"I selskabets nuværende form er fire milliarder kroner ikke billigt, men på den anden side ville jeg blive forbavset, hvis ikke NNIT bliver et af de selskaber, der leverer tilfredsstillende om ikke fremragende regnskaber i fremtiden, og det vil prisen afspejle," siger Per Hansen.

Han tror ikke, at NNIT nødvendigvis bliver det, som han kalder en 'investeringsmæssig højdespringer og hurtigløber.'

"Det bliver en langsigtet aktie sat på 'positiv autopilot'," siger han.

Læs også:

Guldmaskinen NNIT buldrer afsted - og der er mere i vente

NNIT-direktør: Derfor skal NNIT børsnoteres

Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere