Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Advarsel til app-udviklere: I får en tilværelse som kriminelle

App-udviklere er som narkohandlere, der kommer til at leve hos deres mødre. Det er pointen i et provokerende blog-indlæg, der skal få unge iværksætter-spirer til at tænke sig om en ekstra gang.

App-markedet er eksploderet i de seneste par år med millionvis af programmer til smartphone og tablets hos Google Play og i Apples Apps Store.

De to giganter skovler da også penge ind med Apple som den største, da æbleselskabet i fjor omsatte for mere end 10 milliarder dollar (54 milliarder kroner) i sin femårige App Store.

Smartphone-markedets største spiller, Google med sit Android-system, halsede et pænt stykke efter med en omsætning på 1,1 milliarder dollar (6 milliarder kroner).

De hundredtusindvis af udviklere, der hver dag producerer apps til de store butikker, bliver til gengæld spist af med mindre.

Meget mindre.

Pas skolen, børn

Den problemstilling tager business-professor Jerry Davis op i et blogindlæg på Harvard Business Review, hvor han beskriver, at app-udviklere er meget lig narkohandlere:

Der er rigtig mange små fisk, men kun ganske få når toppen og kan bade i millioner.

"At opfordre børn til at droppe skolearbejdet for at udvikle apps eller blive iværksættere svarer lidt til at investere alle college-pengene i lotteriet. Få kan vinde, men mange vil ende med at bo hos deres mor," lyder det blandt andet i business-professorens indlæg.

Ikke ligefrem Zuckerbergsk

Hans pointe med opsangen er at slå koldt vand i blodet omkring al den hype, der har været med at fokusere på at udvikle og blive styrtende rig på app-udvikling på bekostning af skolebænken.

Med 275.000 registrerede app-udviklere i USA alene kunne der måske være noget om snakken.

Jerry Davis refererer også til en historie i New York Times om et par purunge app-udviklere, der producerede et hit, røg til tops på iTunes og holdt møder med alle de store kanoner.

Resultatet målt i penge blev 30.000 dollar (162.000 kroner) til deling, hvoraf en del gik til udviklingsomkostninger.

"Ikke dårligt, men ikke ligefrem Zuckerbergsk," lyder bedømmelsen fra Jerry Davis i blogindlægget.

750.000 it-folk fyret

Opfordringen til at investere i sig selv i form af en uddannelse sker på baggrund af, hvor få der egentlig klarer sig i de succesrige it-virksomheder, selvom store it-personligheder som Steve Jobs, Bill Gates og Mark Zuckerberg har klaret sig fint uden eksamenspapirer.

"Det samlede antal medarbejdere hos Groupon, Facebook, LinkedIn, Zynga, Yelp, Pandora og Zillow er mindre end det antal folk, der blev fyret hos Curcuit City (amerikansk elektronikkæde, red.) sidste år," tordner Jerry Davis.

Han nævner samtidig, at it- og hardwareindustrien har mistet omkring 750.000 stillinger siden sidste årtusindeskiftet.

Derfor er rådet fra Jerry Davis at lade børn og unge forblive i uddannelsessystemet og få en høj gennemsnitlig livsindkomst frem for at satse på den hurtige app-succes.

Hvad mener du? Bliver man en bedre it-medarbejder, hvis man går på universitetet, eller lærer man i virkeligheden mere i livets skole?

Læs også:
Sådan tjener du penge på apps trods hård konkurrence




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere