Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Sådan tjener du penge på apps trods hård konkurrence

Det kræver ikke bare gode ideer og evner udi programmering for at begå sig på apps-markedet. Man skal også have en behård forretningsstrateg gemt i maven, afslører ny undersøgelse blandt flere end 7.000 app-udviklere.

Det kan godt være, at mobil-industrien buldrer afsted i disse år, og den globale apps-økonomi i 2013 havde en værdi af 372 milliarder kroner, men det er generelt ikke den enkelte lille app-udvikler, der hiver de store summer hjem.

I en rapport fra analysefirmaet VisionMobile, som du kan læse mere om her, får man et indblik i, hvordan de faktiske vilkår er for de omkring 7.000 udviklere, der har deltaget i en stor undersøgelse.

Selv om udgangspunktet er, at det er nemmere sagt end gjort at tjene gode penge på apps, er der også nogle interessante bud på, hvor og hvordan man kan optimere ens egne forretningsmuligheder som udvikler.

To forretningsmodeller

Der er grundlæggende to forretningsmodeller i dag lyder det fra VisionMobile i rapporten:

- Selve app'en er produktet, som man tjener penge på ved at lade den koste penge, via in-app purchases eller ved at udvikle den for en kunde.

- App'en er en kanal, der kan hjælpe til indtjening på andre fronter - eksempelvis ved at brande en virksomhed eller i form af e-handel.

I dag hentes hele 56 procent af omsætningen på app-markedet ved, at udvikleren programmerer en løsning for en kunde og får betaling den vej rundt. Det er således den mest markante forretningsmodel for udviklerne i dag.

Til sammenligning hentes 26 procent af pengene hjem på at vise reklamer i app'en ifølge rapporten fra VisionMobile, der også fremhæver, at flere og flere satser på at tjene penge ved at tilbyde indløb i selve app'en, og at også abonnements-baserede apps vinder frem.

På disse platforme er det særligt svært

Selv om det alt sammen lyder meget lovende, er der desværre en række faktorer, der betyder, at man man skal tænke sig rigtig godt om, inden man satser hus og hjem på at blive millionær på at udvikle apps.

"Andelen af udviklere, der skaber en bæredygtig indkomst på iOS (54 procent), er højere end på Android (38 procent). Til disse estimater har vi udelukket de udviklere, der ikke sigter efter at generere indkomst via mobil-apps - hvis tilstedeværelse er meget større hos Android," skriver VisionMobile.

Og analysefirmaet peger på, at der ikke bliver bedre vilkår, hvis man ønsker at satse på andet end iOS og Android.

"Billedet er ikke opmuntrende for den gennemsnitlige udvikler på de udfordrende platforme: På BlackBerry 10 er omkring 70 procent af de udviklere, der prioriterer platformen, under app-fattigdomsgrænsen," lyder det blandt andet.

Der henvises her til, at udviklerne tjener under 500 dollars per app per måned.

"Denne samme figur er for Windows Phone på 79 procent og endnu højere på Windows 8 (89 procent)," lyder det desuden.

"Indkomst-uligheden på disse platforme er så markant, at udviklerne anser det som værende for risikabelt at prioritere disse platforme frem for enten Android eller iOS."

Rapporten fra VisionMobile giver også et indblik, hvad udviklerne i det hele taget mener om platforme som Android, iOS, Windows Phone og HTML5 - læs mere om det her.

Læs også:

Her er app-udviklernes foretrukne platforme

Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014

Disse apps kan virksomheden (måske) ikke leve uden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital