Artikel top billede

Masser af web-shops tvunget til at lukke efter Nets-advarsel

Et sikkerhedshul, hvor 1.000 betalingskort kan være kompromitteret, har tvunget Wannafind til at lukke flere af de web-butikker, som firmaet hoster.

Virksomheden Wannafind, der hoster en stribe web-forretninger, har valgt at lukke en stribe af butikkerne ned efter en alvorlig henvendelse fra Nets.

I mandags blev Wannafind nemlig kontaktet af Nets, der havde konstateret, at et antal betalingskort var blevet kompromitteret, og at kortoplysningerne stammede fra én webshop, der bliver hosted hos firmaet.

Wannafind er en del af den danske hosting-virksomhed Zitcom.

1.000 betalingskort i fare

Nets har identificeret cirka 1.000 betalingskort, hvis informationer kan være kompromitteret fra den pågældende webshop, oplyser Wannafind, der i den forbindelse har valgt at lukke en række lignende butikker, der administreres af firmaet.

Læs også: Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb

"Vi er stærkt berørte af situationen og beklager den dybt over for de kunder, som i en periode vil være henvist til at foretage bankoverførsler eller sende faktura for at afvikle handler på deres web-shops," siger direktøren i Wannafind, Pelle Martin Smidt

Sikkerhedshullet er blevet lukket i samarbejde med leverandøren af den funktion, som er blevet hacket.

"På trods af at vi har fundet og lukket sikkerhedshullet, har vi, i tråd med de gældende retningslinjer fra de internationale kortselskaber valgt at lukke for betalingskortsbetalinger på lignende web-shops, indtil vi har fundet en alternativ betalingsløsning, eller til vi har fået gennemført en kontrol og godkendelse."

Han regner med, at en kontrol tager omkring to dage.

"Der er ikke fundet kompromitterede betalingskort hos vores øvrige kunder, men sammen med Nets har vi valgt at øge overvågningen på flere af vores webshops for at kunne gribe hurtigt og effektivt ind, hvis der skulle opstå uregelmæssigheder," oplyser Pelle Martin Smidt.

I 2010 blev flere hundrede websteder hos hostingselskabet Wannafind ramt af defacements, hvilket vil sige, at den oprindelige hjemmeside blev erstattet med hackernes egne forsider.

Læs også:
Dansk web-hotel ramt af hacker-angreb

Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere