Artikel top billede

Dansk web-hotel ramt af hacker-angreb

Et defacement-angreb har slukket hjemmesiderne for op mod 300 danske kunder. Sikkerhedsbristen skyldes sandsynligvis en sårbarhed i en Linux-kerne.

Flere hundrede websteder hos hostingselskabet Wannafind er blevet ramt af defacements, hvilket vil sige, at den oprindelige hjemmeside er blevet erstattet med hackernes egne forsider, hvor der står:

"Hacked Deðil Borucked ! MiyaChung & CrazyTurks".

Wannafind oplyser på selskabets hjemmeside under driftsstatus, at selskabet oplever problemer med serveren linux2.wannafind.dk.

Direktør Pelle Smidt fra Wannafinds moderselskab, Zitcom, siger, at mellem 200 og 300 kunder har været ramt af hacker-angrebet, men Wannafind-kundernes hjemmesider er ved at være på højkant igen.

"Omkring klokken 13 tirsdag havde vi genskabt filerne og genåbnet de fleste sites igen," fortæller Pelle Smidt til Computerworld.

Måske fejl i Linux-kerne

Zitcom-direktøren oplyser, at hackeren sandsynligvis kunne tiltuske sig adgang gennem en svaghed i en Linux-kerne.

Han understreger dog, at det endnu er for tidligt at spå om én direkte årsag til sårbarheden.

"Vi kan se, at der er en masse forsøg på at få rettigheder på serveren. Samtidig har hackeren været professionel nok til at få fjernet alle server-logs (registreringer, red.), så hackeren slettet alle sine spor," Pelle Smidt.

Fordi hackeren har slettet sporerne, ved hverken Wannafind eller Zitcom heller ikke, hvornår angebet blev sat ind.

Vi er åbne for klager

Pelle Smidt vil ikke afvise, at Wannafind kan blive kimet ned af vrede kunder, som har fået lagt deres website ned i en kortere eller længere periode.

"Vi undersøger, hvor lang tid diverse hjemmesider har været nede, og naturligvis er vi åbne for kundehenvendelser. Om der bliver tale om kompensationer for nedetiden, vil vi vurdere i samarbejde med kunden," lyder det fra Pelle Smidt.

Den slags samtaler havde Wannafind også i 2006, hvor selskabet blev ramt af et DDOS-angreb.

"Det har heldigvis ikke været en ondsindet hacker denne gang. Det virker som om, vedkommende har gjort opmærksom på en sikkerhedsfejl og lagt en anden forside på hjemmesiderne. Ingen kunder har mistet data," forklarer Pelle Smidt.

Indførelse af smiley-ordning

Den danske it-sikkkerheds- og overvågningsenhed DK-Cert har tidligere været fortaler for, at det stigende antal defacement-angreb i Danmark skulle stoppes.

Forslaget til bremsningen af defacement-angreb har været indførelsen af en smiley-ordning, hvor webhotellerne kan fremvise sine officielt tildelte smileys, som vi kender det fra de henholdsvis glade og sure gule ansigter på restauranter og andre fødevarevirksomheder.

En sur smiley ville dog ifølge forslaget ikke blive offentliggjort, fordi det ville være en ren invitation til endnu flere hackerangreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Center for Cybersikkerhed advarer om alvorlige mangler: 75 procent af de danske virksomheder er for dårlige til logning
Log-filer er afgørende efter et cyberangreb, lyder det fra Center for Cybersikkerhed. Alt for mange virksomheder har ikke fuldstændige log-filer og det spænder ben for Forsvarets Efterretningstjenestes arbejde med at opklare cyberangreb i Danmark.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.