Artikel top billede

Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone

Om få uger ser verden-historiens bedst sikrede mobiltelefon dagens lys.

Verdens angiveligt mest sikre mobiltelefon, Blackphone, er klar og ventes klar til salg om ganske få uger.

Indtil videre har nogle tusinder forudbestilt telefonen, der ifølge producenterne sætter helt nye standarder for sikkerhed og beskyttelse af private oplysninger.

Blackphone er bygget specifikt til at modstå snageri og andre sikkerhedsproblemer.

Telefonen kører på en særlig Android-version, der er designet helt fra bunden med henblik på at undgå hacking og lignende, ligesom telefonens særlige systemer sikrer, at både samtaler, sms'er, fildelinger og video-konferencer er helt beskyttede mod tredjeparts snageri.

Hertil kommer, at brugerens bevægelser på internettet ikke vil efterlade nogen som helst spor, der kan trackes.

Ifølge selskabet bag Blackphone, Silent Circle, er efterspørgslen meget stor.

Således har selskabet ifølge ham allerede ordrer inde på flere millioner telefoner. Heraf skal flere hundredetusinder leveres til KPN, der skal sælge Blackphone i Tyskland, Belgien og Holland.

Altid skjult

Ifølge Silent Circle er Blackphonen designet på en måde, der gør, at kommunikation mellem to telefoner altid vil være krypteret og skjult for snagende øjne, hvis blot den ene af de to telefoner er en Blackphone.

Dette skyldes, at samtalen i så fald vil blive ført gennem Silent Circles sikrede servere.

Direktør Phil Zimmerman siger, at Silent Circle ikke vil beholde en kopi af krypteringsnøglen. Det betyder, at selskabet slet ikke er i stand til at videregive oplysninger til myndighederne - selv hvis virksomheden egentlig gerne ville.

Helt sikker er telefonen dog ikke.

"Hvis NSA virkelig gerne vil skaffe sig adgang til din telefon, ja så får de sikkert adgang til din telefon," siger Phil Zimmerman.
Han er tidligere fredsaktivist, men fortæller, at han under udviklingsarbejdet med den sikre telefon har arbejdet sammen med personer, som han ellers aldrig ville have troet, at han ville få noget at gøre med.

De tæller blandt andre en tidligere amerikansk Navy Seal-elitesoldat samt en tophacker, der lever af at udføre bestilte 0-dags angreb.

Ifølge ham er flere efterretningstjenester også interesseret i Blackphone.

Du kan læse mere om, hvordan Blackphone er bygget op her: Her er verdens mest sikre smartphone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere