Artikel top billede

Otte store problemer i Microsoft: Er der kæmpe fyringsrunde på vej?

Microsoft Partner Konference: Microsoft kan være på vej med afskedigelser af op mod hver 10. medarbejder. Topchef Satya Nadella varsler store ændringer. Her er nogle af de problemer, som han ser i Microsoft lige nu.

Washington D.C. Microsoft har sat fulde sejl i arbejdet på at redefinere sig selv væk fra det gamle Windows-baserede selskab og over mod et nyt it-selskab med fokus på cloud- og mobil-løsninger.

Sådan lyder budskabet igen og igen på Microsofts store årlige partnerkonference, der i disse dage løber af stablen i Washington D.C. med deltagelse af op mod 16.000 Microsoft-partnere fra hele verden.

Du kan læse mere om hovedbudskaberne fra Microsoft til selskabets tro væbnere her: Microsoft banket ned fra verdens tinder: Her er topchefens råd til ansatte og partnere.

Der er grøde i vandene, for Microsofts nye topchef, Satya Nadella, har først meldt sin ankomst på partner-konferencens sidste dag, hvor hans budskaber ventes med stor spænding.

Satya Nadella har nemlig netop udsendt en lang e-mail til Microsofts ansatte under overskriften 'Bold ambition & our core.' Den kan du læse her.

Den lange mail - der tegner Microsofts nye retning - blev udsendt umiddelbart efter, at der opstod rygter om, at Microsoft planlægger at afskedige op mod 25.000 ansatte i forbindelse med selskabets regnskabs-aflæggelse 22. juli.

Ifølge rygterne vil fyringerne ikke mindst ramme i Nokia, som Microsoft netop har købt.

Et kulturspørgsmål

Konkrete svar på en eventuelt kommende fyringsrunde finder vi ikke i Satya Nadellas lange mail, der i store træk handler meget om mål for det store selskabets meget omfattende produkt-portefølje, der næsten alle får konsekvenserne af Microsoft store kurs-ændring at mærke.

Måske mere væsentligt er det, at Microsoft har brug for en kulturændring i selskabet.

Satya Nadella opsummerer det i den lange mail med at skrive:

"Alle teams i Microsoft må nu finde måder til at simplificere deres arbejde og bevæge sig hurtigere og mere effektivt."

Det er et arbejde, som Satya Nadellas forgænger, Steve Ballmer, satte i gang, men som nu skal accelleres.

Du kan læse mere om Ballmers planer her: Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft

Det nævnte selskabet daglige chef, COO Kevin Turner, for de 16.000 partnere, hvilket du kan læse mere om her:

Og det skriver Satya Nadella om i sin lange mail, hvor han fremhæver en række punkter, som han vil have, at Microsoft bliver bedre til. Underforstået: Det har Microsofts folk ikke været gode nok hidtil.

Her er Microsofts problemer med medarbejderne - som Nadella ser det

Løsninger med kundefokus
Satya Nadella vil have, at selskabets udviklere bliver bedre til at bygge løsninger, som kunderne 'elsker.'

Og han vil have, at salg og marketing sørger for at blive bedre til at formidle, hvorfor der er mere værdi i Microsofts løsninger.

Bedre til at forstå kunderne
Microsoft skal blive bedre til at forudsige og forstå kundernes behov, ligesom selskabet skal være langt hurtigere til at reagere på oplysninger, som selskabet får fra kunder og fra markedet.

Hurtigere til at udvikle
Satya Nadella vil inden længe sørge for, at Microsofts udviklingsprocesser bliver strømlinet.

"Vi skal reducere den tid og den energi, som vi i dag bruger på at få tingene gjort," skriver han.

Fremover skal Microsoft have færre processer og være mere fokuseret. Samtidig skal selskabet til at måle alle gevinster på alle processer.

Skal måle mere
Microsoft har hidtil udviklet produkter alt for meget på må og få.

Alle Microsofts udvikler-hold skal fremover have måleværktøjer, da selskabet vil lægge vægt på målbare gevinster på alle produkter, ligesom der vil blive stillet værktøjer til rådighed til at analysere markedtrends og lignende.

Mål: Microsofts innovation skal være langt mere effektiv end hidtil.

Skarpere medarbejdere
Microsofts organisation har mistet dampen, når det gælder medarbejderdrevet innovation og udvikling.

Satya Nadella skriver, at Microsoft inden for de kommende seks måneder vil investere i medarbejderes efteruddannelse og udvikling, ligesom der vil komme langt bedre mulighed for at teste nye ideer og sætte nye projekter i gang.

Medarbejdere gror fast
Microsoft er kendt for at have en rotationsordning, der gør, at medarbejderne ikke bliver siddende i samme job i årevis.

Men den er ikke effektiv nok, mener Satya Nadella, der nu varsler, at Microsoft vil 'ændre processer og mindset,' så medarbejderne bliver i stand til at flytte sig rundt i organisationen til opgaver, hvor den pågældende kan få størst indflydelse og personlige udviklingsmuligheder.

Organisationen skal flades ud
Microsofts organisationen er for præget af siloer og kongedømmer.

Satya Nadella varsler et opgør med denne struktur. Han vil 'øge informationsflowet ved at gøre organisationen fladere og udviklere mere lean forretnings-processer."

Skal være for de bedste folk
Microsoft er i dag ikke stedet, hvor de skarpeste folk i branchen automatisk søger hen. Og det ønsker Satya Nadella, at det er.

"Jeg er opsat på at gøre Microsoft til den bedste arbejdsplads for smarte, nysgerrige og ambitiøse folk," skriver han.

Hvad skal der ske nu?

Med Satya Nadellas ret kontante opsang til medarbejdere - og hertil rygter om en kommende kæmpefyrings-runde - er der lagt op til store forandringer i Microsoft i den kommende tid.

Selskabets målsætning er klart: Microsoft har været på hælene i for lang tid. Nu skal verdensherredømmet vindes tilbage.

Læs også:

Microsoft banket ned fra verdens tinder: Her er topchefens råd til ansatte og partnere

Her øjner Microsoft kæmpe-indtjening: Dette område bliver en guldgrube.

Microsoft: Vi er åbne for alting og villige til at gøre alt for at vinde i markedet igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere