Artikel top billede

Foto: Alan Turkus, CC BY 2.0 (Foto: Foto: Alan Turkus, CC BY 2.0)

Samsung og LG er sløvest med Android-opdateringer til din telefon

Ny undersøgelse viser stor forskel på, hvor hurtigt Android-mobilfabrikanterne er klar med de nyeste opdateringer til styresystemet. Google er hurtigst, mens nogle af verdens største Android-producenter tager sig mere end god tid.

De to sydkoreanske mobilgiganter Samsung og LG er blandt de sløveste fabrikanter til at opdatere deres Android-telefoner.

Det viser en oversigt, som it-mediet Ars Technica har udarbejdet for udbredelsen af Googles Android 4.4 Kitkat-styresystem, der blev lanceret den 31. oktober i 2013 sammen med Googles egen Nexus 5-telefon.

Ars Technica har undersøgt, hvor lang tid det tog for forskellige Android-producenter at opgradere deres amerikanske kunders ulåste smartphones for at rense tallene for eventuelle fejlkilder hos de individuelle teleoperatører.

Googles egen flagskibtelefon, Nexus 5, blev født med Android 4.4 KitKat, mens det tog en halv måned for forgængeren Nexus 4 at blive opgraderet.

Helt i bund i oversigten ligger Samsung S4 og LG G2, hvor det tog henholdsvis 3,7 måneder og 4,6 måneder at få sendt Kitkat-lækkerierne ud til kunderne.

Samsung er ellers klart den største Android-producent med 41 Android-telefoner på markedet i 2013.

Det angives, at årsagen til Samsungs sløve opdateringshastighed dels ligger i selskabets skins til opdateringerne, dels den store mængde telefoner, der skal opdateres.

Måtte vente til 2014

Opdateringer til en smartphone har grundlæggende to formål: At gøre telefonen mere sikker og tilbyde brugerne flere funktioner.

Når et helt styresystem bliver opgraderet, er der altså stor forskel for brugere af forskellige smartphones på, hvor længe de skal vente.

Mens Nexus 5-brugerne kunne installere opdateringen midt i efteråret, måtte LG-kunderne altså vente til et par måneder ind i 2014, indtil de kunne få øget sikkerhed og flere funktioner på deres smartphones.

I midten af de testede modeller finder vi det Google-ejede Moto X, HTC One M7 og Samsung Note 3, hvor brugerne måtte vente henholdsvis 0,6, 1,0 og 2,4 måneder på opdateringen til KitKat.

Få overblikket her

Du kan her se Ars Technicas oversigt over ventetiden på opdatering til Android 4.4 kitKat hos topproducenternes Android-flagskibsmodeller:

Nexus 5 - udkom med Android 4.4 den 31. oktober 2013

Nexus 4 - 0,5 måneders ventetid

Moto X - 0,6 måneders ventetid

HTC One M7 - 1,0 måneders ventetid

Samsung Note 3 - 2,4 måneders ventetid

Samsung S4 - 3,7 måneders ventetid

LG G2 - 4,6 måneders ventetid

Kilde: Ars Technica
.

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS


Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere