Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Microsoft afliver - næsten - Nokia-navnet: Her vil navnet dog leve videre lidt endnu

Microsoft er på trapperne med verdens allerførste rendyrkede Microsoft Lumia-telefon, der dermed - stort set - afslutter livet for det engang så vildt udbredte Nokia-brand. Men helt dødt er Nokia-brandet alligevel ikke.

Mens Microsoft står til helt at aflive Nokia-navnet, når det gælder smartphones, vil det engang så populære finske produktnavn leve videre et andet sted i mobiltelefon-verdenen: Nemlig i de helt billige og simple såkaldte low-end-telefoner.

Her vil Microsoft nemlig fortsat sælge mobiltelefoner til eksempelvis udviklingslande og lignende under Nokia-navnet.

For resten af produktporteføljen vil Nokia-navnet forsvinde helt og blive erstattet af det nye smartphone-produktnavn "Microsoft Lumia."

Nokia-navnet fjernes fra det hele

Microsoft er i disse dage i fuld gang med at fjerne Nokia-navnet fra selskabets smartphone-relaterede websites og sociale kanaler, ligesom navnet indenfor de kommende uger vil blive fjernet overalt i Nokia - eksempelvis fra papkasser, handels-systemer, lager-systemer, brev-papir og så videre.

Microsoft købte sidste efterår det kriseramte finske selskab for 40 milliarder kroner, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Den endelige overtagelse fandt sted i april: Nu bliver Nokia til Microsoft.

Vil ind på markedet

Siden har Microsoft arbejdet på at formulere en langtrækkende udviklingsplan, der for alvor skal cementere Microsoft-navnet på smartphone-scenen, der i dag er domineret af ikke mindst Apple og Samsung.

Her har Microsoft fortsat svære problemer med at komme på omgangshøjde med de store konkurrenter, hvilket er yderst vigtigt for selskabet i en tid, hvor smartphones og tablet-computere forlængst har etableret sig som bærende form faktorer, når det gælder computer-brug.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Microsoft vil dog fortsat sælge de eksisterende Nokia Lumia-smartphones.

De seneste modeller er de nye Nokia Lumia 830 og Nokia Lumia 730/735, der bliver de sidste smartphones med Nokia-navnet på forsiden.

Microsofts marketingchef for telefoner, Tuula Rytilä, siger i et interview til Nokias såkaldte conversations blog, at Microsoft er på trapperne med den allerførste Microsoft Lumia-telefon.

Hun beskriver fjernelsen af det engang så berømte Nokia-navn som en 'naturlig udvikling.'

Hun peger på, at alle de telefoner, der engang blev produceret af Nokia, jo i dag produceres af Microsoft.

For Microsoft gælder det desuden, at der fortsat findes et finsk selskab, der hedder Nokia.

Teknisk set var det nemlig alene Nokias mobilforretning, der blev solgt til Microsoft, mens det finske selskabs netværks-forretning, teknologi-udvikling samt licens-forretning forblev, hvor de var under finsk ejerskab.

Det kan du læse mere om her: Ny retning for Nokia: Lægger mobiltelefonerne bag sig - her er det nye selskab

Læs også:

Derfor signalerer Opera enden på Nokias simple telefoner

Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner

Nu kvæler Microsoft stille og roligt Nokia-brandet

Microsoft scorer 20 milliarder kroner på Android-patenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere