Artikel top billede

Det skal du kunne: Disse it-kompetencer er i ekstra høj kurs i Danmark netop nu

Danske it-folk er troløse, men det har de også råd til, for der er job at vælge i mellem. Se her hvilke kompetencer, de danske virksomheder især efterspørger lige nu.

It-folk kan vælge og vrage mellem job i disse dage. De er nemlig eftertragtede, og der er ikke mange konkurrenter til it-folk med med de rigtige kvalifikationer.

Sådan lyder det enstemmigt fra to danske it-rekrutteringsfirmaer.

De oplever begge en stigning i antallet af opgaver i sådan en grad, at de må takke nej til opgaver, når der skal hyres it-folk til danske virksomheder.

Og det er godt nyt for de it-folk, som søger nye jobs:

"Den er helt skæv i øjeblikket. Vi har rigeligt at se til, og vi oplever en øget efterspørgsel på rigtig mange kompetencer, men særligt inden for softwareudvikling. To ud af tre af de opslag, vi besætter, er softwareudviklere," siger Jesper Buch-Rønne, partner i Recruit IT.

Men det er ikke kun softwareudviklere, som er i høj kurs. Det fortæller Janni Kluge, som er partner i Kluge & Partners:

"Vi bliver mødt med ønsket om mange tekniske rekrutteringer, eksempelvis it-arkitekter, og det er både til konsulentstillinger og faste stillinger," siger Janni Kluge.

Læs også: Tjekliste: Hvornår skal du bruge en it-konsulent?

Vejen til succes er belagt med...

Medarbejdere, som kan arbejde på tværs af eksisterende løsninger, er meget eftertragtede.

Det gælder specielt i små nye virksomheder, som har brug for alt mulig-mænd.

Derfor efterspørger firmaerne især kompetencer inden for .NET og open source, fordi det i mange tilfælde er billigere løsninger end de gængse industristandarder.

"Vi har den standardiserede verden som domineres af Microsoft og Oracle og så har vi den frie, open source-verden, hvor software kan downloades gratis. Man ser, at flere store firmaer går den vej, og det kræver en ny, agil type medarbejdere," siger Janni Kluge.

Det er dog ikke kun kompetencer inden for open source og .NET, som virksomhederne efterspørger.

Janni Kluge nævner også Java, Sharepoint og HTML5 som et must.

App-udvikling skal man bare kunne

Tidligere på året skrev Computerworld, at app-udviklere var et folkefærd i høj kurs, men den tendens lader til at have ændret sig.

Er du it-mand og vil du have et nyt job, så forventes det, at du selvfølgelig har et minimum styr på HTML5-kodning og deraf også kan skrue apps og responsive sider sammen til din arbejdsgiver.

"App-udvikling har ikke ramt vores radar. Det er ikke noget, som vores klienter efterspørger. Det er typisk noget, som købes hos projektbureauer," siger Jesper Buch-Rønne.

Han bakkes op af Janni Kluge:

"Vi kan se, at der stadig sker meget inden for mobil-applikationsudviklingen, men det hører som regel under HTML5 og udvikling af webfunktionalitet. Det er ikke en særskilt medarbejder der søges her, men selvfølgelig et plus."

Det hænger også meget sammen med, at app-udvikling ofte foregår som enkeltstående projekter, som købes ude i byen.

Derfor er der ikke det samme behov for en fastansat dedikeret app-mand til store projekter, men kan du vedligeholde og videreudvikle på det eksisterende, så er det eftertragtet.

Og så selvfølgelig x-faktoren

En ting er selvfølgelig de hårde kompetencer, som der kan skrives på CV'et.

Begge it-rekruttører peger imidlertid også på, at moderne medarbejdere skal kunne noget mere end bare kode og arbejde efter chefens anvisninger.

"Mange virksomheder forventer, at deres it-udviklere er hurtigere kørende og at de ikke skal lære folk op i forretningsforståelse. Man gider ikke bruge for meget tid på, at sætte nye medarbejdere ind i, hvordan softwaren passer ind i virksomheden. Det skal helst komme fra start," siger Janni Kluge.

Læs også:
Væksten er tilbage på dette enorme it-område

Seks skarpe råd: Sådan gør du din job-ansøgning til den bedste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere