Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Se de it-kompetencer, som virksomhederne især vil være på jagt efter. Har du, hvad der skal til?

Der er flere it-job på vej på det danske arbejdsmarked, hvor mange firmaer fortsat udvider på it-området, der gradvist kommer til at betyde mere og mere for konkurrencedygtigheden.

Det kan du læse mere om her: Der er flere it-job på vej.

Det er dog ikke lige meget, hvad man som it-mand har af evner og kompetencer, lyder det fra to it-rekrutterings-selskaber, som Computerworld har talt med. 

De peger begge på, at udvikling af velfungerende web-sites og apps er blandt de vigtigste vækst-områder lige nu, når det gælder de danske virksomheders efterspørgsel efter it-kompetencer.

Flere og flere danske virksomheder er nemlig begyndt at få øjnene op for, at et velfungerende, integreret og veldesignet website og en god app kan give en direkte konkurrence-fordel i forhold til mere tilbagestående konkurrenter.

Web er stadig i førersædet
Derfor kan vi vente øget efterspørgsel efter it-folk med en vifte af kompetencer inden for udvikling og design og kodning af websites - inklusive integrationer med bagvedliggende systemer og responsive webdesign.

"Virksomhederne ved, at de skal blive stærkere og skarpere, når det gælder web. Det skyldes jo, at vi lever i en tid, hvor alt bliver digitaliseret, og det stiller øgede krav til virksomhedernes web-tilstedeværelse - både på front- og backend," siger chefkonsulent Hans Andersen fra it-rekrutteringsfirmaet SCR Ciklum.

Samme melding kommer fra teamleder Lars Ole Kruse i rekrutteringsfirmaet IT-Jobindex.

De peger begge ikke mindst på app-markedet som et sted, hvor der i den kommende tid vil være stor efterspørgsel efter dygtige folk.

Det skyldes, at smartphones og tablet-computere og lignende er blevet allemands-eje og en integreret del af vores liv - både når det gælder privatliv og vores arbejdsliv.

"Alle er i skarp konkurrence med at bygge apps til deres virksomheder. Vi har jo efterhånden alle en smartphone og en tablet, og nu er også smartwatchene på vej. Jo bedre virksomhederne kan udnytte de mobile tendenser, jo bedre er det, og det er de ved at få øjnene op for," siger Lars Ole Kruse.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.
CIO
It-direktør i Skat stopper - har fået ny topstilling i den danske it-branche
Claus Middelboe Andersen stopper som it-direktør i Skat, da han har fået en ny topstilling i den danske it-branche.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.