Artikel top billede

Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Se de it-kompetencer, som virksomhederne især vil være på jagt efter. Har du, hvad der skal til?

Der er flere it-job på vej på det danske arbejdsmarked, hvor mange firmaer fortsat udvider på it-området, der gradvist kommer til at betyde mere og mere for konkurrencedygtigheden.

Det kan du læse mere om her: Der er flere it-job på vej.

Det er dog ikke lige meget, hvad man som it-mand har af evner og kompetencer, lyder det fra to it-rekrutterings-selskaber, som Computerworld har talt med. 

De peger begge på, at udvikling af velfungerende web-sites og apps er blandt de vigtigste vækst-områder lige nu, når det gælder de danske virksomheders efterspørgsel efter it-kompetencer.

Flere og flere danske virksomheder er nemlig begyndt at få øjnene op for, at et velfungerende, integreret og veldesignet website og en god app kan give en direkte konkurrence-fordel i forhold til mere tilbagestående konkurrenter.

Web er stadig i førersædet

Derfor kan vi vente øget efterspørgsel efter it-folk med en vifte af kompetencer inden for udvikling og design og kodning af websites - inklusive integrationer med bagvedliggende systemer og responsive webdesign.

"Virksomhederne ved, at de skal blive stærkere og skarpere, når det gælder web. Det skyldes jo, at vi lever i en tid, hvor alt bliver digitaliseret, og det stiller øgede krav til virksomhedernes web-tilstedeværelse - både på front- og backend," siger chefkonsulent Hans Andersen fra it-rekrutteringsfirmaet SCR Ciklum.

Samme melding kommer fra teamleder Lars Ole Kruse i rekrutteringsfirmaet IT-Jobindex.

De peger begge ikke mindst på app-markedet som et sted, hvor der i den kommende tid vil være stor efterspørgsel efter dygtige folk.

Det skyldes, at smartphones og tablet-computere og lignende er blevet allemands-eje og en integreret del af vores liv - både når det gælder privatliv og vores arbejdsliv.

"Alle er i skarp konkurrence med at bygge apps til deres virksomheder. Vi har jo efterhånden alle en smartphone og en tablet, og nu er også smartwatchene på vej. Jo bedre virksomhederne kan udnytte de mobile tendenser, jo bedre er det, og det er de ved at få øjnene op for," siger Lars Ole Kruse.

En mulighed for udviklere - bliv outsourcingarkitekt

Især de større danske virksomheder har i årevis outsourcet mange af rå kodeopgaver til kodefabrikker i lande med lavere lønninger som eksempelvis Indien eller Kina.

Men de store kode-opgaver kræver styring. Derfor ser SCR Ciklum stigende efterspørgsel efter it-folk, der kan styre outsourcing-ressourcerne.

"Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark kommer til at outsource endnu mere, end vi gør for tiden. Virksomhederne bliver klogere og bedre i stand til at få noget fornuftigt ud af det, men de finder også ud af, at der skal sidde nogen i den danske ende, som kan fungere som tovholdere, arkitekter og lignende," siger chefkonsulent Hans Andersen.

Ifølge ham kan der her være en mulighed for danske programmører, der har svært ved at finde et job i konkurrence med de prisbillige kode-firmaer i udlandet.

"Jeg vil tro, at en del gode danske udviklere med fordel skal finde ud af, om de fortsat vil være udviklere i et svært marked, eller om de hellere vil flyttes over i en styrende rolle med mere arkitekt-fokus," siger han.

Business intelligence - kan du styre data?

Big data og mulighederne for at analysere og dechifrere meget store datamængder er blandt de hotte teknologi-tendenser i USA lige nu.

Herhjemme ser billedet imidlertid noget anderledes ud, hvis man spørger rekrutterings-firmaerne. De ser nemlig ingen tegn på stigende efterspørgsel efter folk med særlige kompetencer inden for big data endnu.

"Vi har fået en enkelt forespørgsel indtil videre, og det er jo for lidt til, at vi kan sige, at der er tale om en tendens. Lige nu bliver det vist mest ved snakken. Big data er jo et ret flyvsk begreb," siger Hans Andersen.

Ifølge både ham og Lars Ole Kruse fra IT-Jobindex er der imidlertid fortsat øget efterspørgsel efter folk, der kan noget inden for big datas 'lillebror,' business intelligence.

"Mange virksomheder vil have mere data og mere gennemskuelighed, så det bliver nemmere at trække data ud automatisk, som eksempelvis sælgere og økonomifolk kan anvende. Mange tænker i den retning," siger Lars Ole Kruse, IT-Jobindex.

Den holdning deler Hans Andersen fra SCR Ciklum.

"BI og datawarehouse vil fortsat være hot," siger han.

Firmaerne vil have open source-folk

Lars Ole Kruse fra IT-Jobindex forventer desuden øget efterspørgsel efter dygtige open source-folk.

"Folk er ikke så politiske længere, og mange af de virksomheder, der er fremme i bussen og i vækst, vil gerne arbejde i open source," siger han.

Det skyldes ifølge ham, at disse virksomheder dels gerne vil bygge deres systemer fra bunden, dels ikke ønsker at være bundet af forskellige licenser og lignende.

Hertil kommer, at mange 'hardcore-udviklere' og dataloger ifølge Lars Ole Kruse har en forkærlighed for open source.

"Det er mere brugt end nogensinde tidligere, og det vil vi se meget mere af," siger han.

SAP-folk

Hans Andersen fra SCR Ciklum peger også på det, som han kalder 'SAP-ressourcer' - altså it-folk med særlige kompetencer inden for SAP.

SAP-folk hører traditionelt til blandt de bedst lønnede i it-branchen. Dette skyldes ikke mindst, at der er efterspørgsel efter eksperter inden for de avancerede, storskala ERP-systemer.

Ifølge Hans Andersen gælder det ikke mindst på konsulent-siden, der typisk bliver anvendt, når der er tale om opgraderinger af SAP-systemerne.

Læs også:

Her er Danmarks mest eftertragtede it-job

Seks skarpe råd: Sådan gør du din job-ansøgning til den bedste

Du kan godt glæde dig: Der er flere it-job på vej

Tip til it-freelancere: Her er der flest job

Se hvor hurtigt dine kollegaer i it-branchen skifter job

Her har du sværest ved at få et nyt it-job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.