Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU slår fast: Danske internetudbyderne kommer ikke til at betale afgift til filmindustrien

Den danske filmindustri gør op ad det forkerte træ, når filmfolkene forsøger at tvinge penge ud af telebranchen på grund af mistede indtægter ved eksempelvis pirateri. Så klar er meldingen fra EU.

Mens demonstranterne raser i Ungarn over en nyligt foreslået internet-skat, har debatten længe bølget i Danmark om, hvorvidt den danske teleindustri skal aflevere en pæn sum penge til filmselskaberne.

En eventuel betaling fra tele- til filmbranchen har Computerworld tidligere omtalt i en række artikler, hvor film-afgiften er blevet sammenlignet med en elendig b-film.

I forbindelse med det ungarske forslag om internet-skat, har Computerworld spurgt EU-talsmand Ryan Heath, der arbejder for den afgående EU-kommissær Neelie Kroes, om, han kan se nogle ligheder mellem den ungarske sag og bredbånds-balladen i Danmark.

"Jeg synes begge sager er interessante, men meget forskellige," indleder Ryan Heath interviewet.

Forkerte løsninger

Herefter påpeger han, at han ser al mulig grund til, at den danske filmindustri rasler med sablen, men at filmfolkene både gør opad det forkerte træ, og at filmbranchen fremturer med de forkerte løsninger.

"Internet-udbyderne er ikke skyld i brud på ophavsretten, det er allerede etableret ved EU-domstolen. Så ideen med at få internetudbyderne til at betale penge til filmindustrien har bare ikke juridisk gang på jord," lyder det fra Neelie Kroes' talsmand.

Filmindustrien har et problem

Ryan Heath er dog på ingen måde uforstående over for filmindustriens eventuelt tabte indtægter i kampen mod eksempelvis pirater, der med federe og federe forbindelser får nemmere og nemmere ved at downloade de nyeste film og serier ulovligt.

"Vi skal have fundet løsninger til at gøre pirateri uattraktivt. Teknologierne er under stadig forandring, så piraterne vil altid finde en vej, selvom specifikke teknologier bliver forbudt og strafbart at bruge," siger han og fortsætter:

"Mit budskab til den danske filmindustri er, at internettet er en mulighed for alle såvel som en kilde til pirateri. Internettet lader filmindustrien komme ud til danskere i hele verden, og det gør det samtidigt muligt, at serier som 'Forbrydelsen' og 'Borgen' når ud til større publikum."

At danskproducerede serier - og film for den sags skyld - kan få et verdensomspændende publikum, ser Ryan Heath altså som en gedigen mulighed for, at der kan tjenes penge på nettet frem for blot at tale om tabte indtægter.

"Internettet er en udfordring, men det er ikke det eneste problem, som filmindustrien har," runder Ryan Heath af med, uden han dog ønsker at uddybe lige præcis det udsagn.

Læs også: 

Dansk telebranche: Film-afgift på internet vil være helt urimelig

Nye krav om film-afgift på internet: Det skal det koste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere