Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Microsoft-partner om faneflugt: Microsofts ERP-systemer er for avancerede og for dyre

Microsofts økonomi-systemer er for avancerede og for dyre for mange mindre virksomheder. Det er grunden til, at en stor gruppe ERP-forhandlere kaster sig ud i et samarbejde med Microsofts konkurrenter. Det er ved at være sidste udkald, hvis Microsoft vil fastholde sin stærke position i SMB-markedet, lyder det fra en af Microsofts partnere.

Små og nystartede virksomheder har ikke længere Microsoft som førstevalg, når de skal købe bogføringssystem.

Det er grunden til, at mange Microsofts partnere føler sig tvunget til at tage produkter fra Microsofts konkurrenter som e-conomic og Aplicor ind på hylderne.

"De klassiske Microsoft-programmer som C5 og NAV har ikke længere den samme appeal til nystartede virksomheder. Før i tiden var det sådan, at hvis man skulle starte en forretning, så sagde ens revisor, at man skulle have en C5. Men det siger han ikke mere. Nu siger han e-conomic eller nogle af de andre lavprisprodukter, som er nemme at komme i gang med," fortæller Anders Thomsen, direktør i Slagelse-forhandleren IT Business Center.

Han har derfor taget konsekvensen og er begyndt at sælge løsninger fra netop e-conomic.

Anders Thomsen understreger, at IT Business Center fortsætter med at sælge og udvikle Microsoft-løsninger.

En vigtig fødekilde

Men ligesom flere andre forhandlere mærker han, at Microsofts seneste versioner af især det klassiske økonomiprogram C5 ikke længere er så attraktivt for både nystartede og små og mellemstore virksomheder.

"De mindre virksomheder er en vigtig fødekilde for os til at få nye kunder. Udover et økonomisystem kan vi også sælge dem et kasseapparat eller en computer og en hjemmeside. Det salg kommer vi til at mangle, hvis vi ikke får fat i kunden via deres økonomisystem. Derfor går vi med på economic," siger Anders Thomsen.

Også hos den Herningbaserede Microsoft-forhandler Concept Data har man valgt at satse på at sælge economic ved siden af den nuværende Microsoftbaserede ERP-forretning.

Licenssalg stopper

Direktør i Concept Data Kristian Klintebæk siger, at mange af de standardløsninger, som Concept Data gennem tiden har udviklet til økonomisystemet C5, er dyre at flytte over i den seneste C5-version, som Microsoft sendte på markedet tidligere i år.

Samtidig stopper Microsoft salget af softwarelicenser til den gamle C5-version fra 1. april næste år.

"Der er mange ting, vi ikke kan i den nye version af C5. Det giver mig et hul i forhold til det, kunderne ønsker sig. Når så economic lukker op for forhandlere, har vi sagt ja til at gå ind i det samarbejde," siger Kristian Klintebæk.

Concept Data har også taget det dansk-udviklede system Aplicor ind på hylderne.

Kristian Klintebæk håber at kunne bruge det produkt til at lukke hullet mellem e-conomic og Microsofts mere avancerede løsninger.

"Vi mangler noget i midten, og der har vi så de gamle rotter fra Damgaard som med Aplicor har taget det, som C5'eren (i den ældre version, red.) var god til," siger han.

Microsoft har reageret

Flirten med de nye ERP-leverandører har ifølge Concept Data-direktøren allerede udløst en reaktion fra Microsoft.

"De er selvfølgelig kede af det. Men de har jo selv valgt, at vi ikke længere må sælge den gamle C5. Men jeg skal jo have smør på brødet. Kunderne ringer jo ikke for at købe Microsoft. De vil købe et regnskabsprogram. Og så anbefaler jeg Aplicor eller economic. Men vi sælger stadig masser af NAV," siger Kristian Klintebæk.

Også hos IT Business Center i Slagelse har direktør Anders Thomsen fået reaktioner fra Microsoft efter, at economic og Aplicor har fået foden inden for.

"Microsoft har reageret meget positivt, forstået på den måde, at de har indset, at de bliver nødt til at gøre noget. De har besøgt os af flere omgange og har spurgt, hvad de skal gøre for at gøre deres produkt mere spiseligt i det segment, hvor vi slås. Det handler ikke om pris, men om at gøre produktet nemmere at gå til lige ud af boksen," siger Anders Thomsen.

Ligesom sin kollega hos Concept Data peger han også på, at Microsoft er ved at underminere sin stærke position på det danske marked for ERP-løsninger til de mindre virksomheder.

"Hvis ikke de hurtigt agerer på det her, så vil Microsoft risikerer at miste den fødekæde af nye mindre kunder, som de har i dag," siger Anders Thomsen.

Læs også:

Faneflugt blandt Microsoft danske partnere: Fylder hylderne med Microsoft-rivalers produkter

Årets vækstkomet: e-conomic ser sig ikke tilbage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere