Artikel top billede

KMD hæver sit cyberberedskab efter terror-angreb

Weekendens terrorangreb i København øger risikoen for cyberangreb mod virksomheder og offentlige myndigheder. Hos it-firmaet KMD har man hævet det interne cyber-beredskab fra grønt til gult niveau.

Som konsekvens af weekendens terror-angreb mod et offentligt debatmøde på Østerbro og den jødiske synagoge i den centrale København har en af landets største it-firmaer, KMD, søndag valgt at hæve sit interne cyberberedskab fra grønt til gult.

Det fortæller KMD's koncernsikkerhedschef Rasmus Theede til Computerworld.

"Vi går op i det, vi kalder gult beredskab. Det er et beredskabsniveau, hvor der stadig ikke er nogle konkrete trusler, men hvor vi forventer, at der kan ske et eller andet. Vi har skrevet ud til vores egen organisation og bedt vores folk om at være årvågne. Så har vi skrevet til vores kunder og fortalt hvad det er det er for nogle sikkerhedsforanstaltninger vi iværksætter. Så har vi vores egen sikkerhedsanalyse-afdeling, som nu er bemandet, og hvor vi holder øje med webangreb, denial of service (DDOS, red.) angreb og anden mistænkelig aktivitet," siger Rasmus Theede.

Han oplyser samtidig, at det øgede beredskab blev indført natten til søndag, efter at KMD blandt andet har rådført sig med Center for Cybersikkerhed (CFCS) under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Tidligere i dag udsendte CFCS en generel advarsel om, at terrorhandlinger, som den i København ofte bliver fulgt op af DDOS-angreb, forsøg på hacking af brugerkonti på sociale medier eller såkaldte defacement-angreb, hvor aktivister planter deres budskaber på virksomheders eller myndigheders hjemmesider.

Rasmus Theede understreger, at KMD indtil videre ikke har observeret mistænkelige aktiviteter eller forsøg på cyberangreb, som kan true den digitale infrastruktur eller KMD's kunder.

"Men det er klart, at vi er i skærpet alarmberedskab. Lige så snart, det sker en af denne her slags begivenheder, ved vi erfaringsmæssigt, at det kan gå ud over vores kunder, som også bliver nervøse. De tiltag, som CFCS har været ude og anbefale, er noget af det samme, som vi har i værksat med det samme," siger Rasmus Theede.

Han fortæller, at KMD benytter det gule beredskabsniveau flere gange om året. Seneste var i forbindelse med terrorangrebet mod det franske magasin Charlie Hebdo. Beredskabet blev også hævet i forbindelse med den meget omtalte Heartbleed-sårbarhed, som skabte frygt for omfattende cyber-angreb på servere over hele verden.

Hos KMD opererer man også med et rødt beredskabsniveau, som træder i kraft, hvis der bliver registreret direkte angreb mod KMD-kunder eller selskabets egen infrastruktur.

Læs også:

Efter terrorangrebet: Center for Cybersikkerhed advarer om angreb på danske hjemmesider

PET-rappport: Ødelæggende it-terror truer os ikke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere