Artikel top billede

Efter terrorangrebet i København: Center for Cybersikkerhed advarer om angreb på danske hjemmesider

Efter de forfærdelige dødelige terrorangreb mod et arrangement om ytringsfrihed og synagogen i Krystalgade advarer Center for Cybersikkerhed, den digitale del af Forsvarets Efterretningstjeneste, nu mod mulige angreb mod danske hjemmesider og sociale medier.

Efter de forfærdelige dødelige terrorangreb mod et arrangement om ytringsfrihed og synagogen i Krystalgade advarer Center for Cybersikkerhed, den digitale del af Forsvarets Efterretningstjeneste, nu mod mulige angreb mod danske hjemmesider.

I en meddelelse (PDF-link) søndag skriver Center for Cybersikkerhed at:

"Erfaringsmæssigt efterfølges sådanne hændelser af forskelige former for cyberangreb. Der er ofte tale om simple defacements af eller DDoS-angreb mod statslige og ikke-statslige hjemmesider, herunder mediehjemmesider. Der er med andre ord tale om simple angreb, der kan iværksættes uden nævneværdig forberedelse"

Ud over at sikre sig mod defacement og DDoS-angreb advarer myndighederne også mod muligheden for misbrug af myndigheders sociale medier:

"Opmærksomheden henledes på, at der som følge af hændelserne i København er risiko for, at danske hjemmesider og andre internetvendte tjenester kan blive forsøgt angrebet som led i en politisk tilkendegivelse. På samme vis kan der være risiko for, at myndighedens eller virksomhedens konti på sociale medier, så som Twitter og Youtube, forsøges overtaget ved at gætte kodeordet eller ved at forsøge at lokke kodeordet ud af myndighedens eller virksomhedens medieansvarlige.", uddyber Center for Cybersikkerhed. 

Centeret, som har til opgave at understøtte et højt informations-sikkerhedsniveau i den informations- og kommunikationsteknologiske infrastruktur, som samfundsvigtige funktioner er afhængige af, har tidligere udarbejdet en guide til hvordan du kan imødegå DDoS-angreb. 

1. Forbered nødforside på hjemmesiden, der fylder så lidt som muligt.

2. Undersøg, hvilke DDoS-forsvarsmidler din internetleverandør (ISP) stiller til rådighed - eventuelt som tilkøbsydelse 

3. Indkøb eller lav aftale om ekstra IP-adresser, som kan bruges, hvis din primære IP-adresse bliver blokeret

4. Indkøb eller lav aftale om ekstra, separate internetadgange, som kan bruges, hvis din primære internetadgang bliver blokeret

5. Forbered alternativ hostet forside/informationsside og overvej eventuelt anvendelse af cloudhosting af hjemmesiden (vær opmærksom på prismodel)

6. Lad netværksadministratorer gøre sig bekendt med eller uddanne sig i routere og andre netværkskomponenters mulighed for at beskytte sig mod de mest almindelige angre

7. Optimér netværk for ydelse og gennemfør ydelsestest. Alt efter løsning kan dette inkludere redundans i opbygningen, separation af indgående og udgående internettrafik og flere andre elementer.

9. Installér dedikerede netværkskomponenter til at imødegå angreb. Lav aftale med ISP'en eller eksterne udbydere af løsninger til at imødegå angreb.

Du kan læse hele Center for Cybersikkerheds guide til imødegåelse af DDoS-angreb her.

Læs mere: Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS har desuden tidligere fortalt Computerworld hvordan du kvæler et DDoS-angreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere