Artikel top billede

Googles nye superkode skal luge ud i din spam-post i Gmail

Avanceret teknologi fra Google skal efterligne hjernens arbejde og derved gøre spam-sorteringen mere intelligent i Gmail.

"The mail you want, not the spam you don't"

Sådan lyder overskriften på et blog-indlæg fra Google, der forklarer om søgefirmaets algoritmer til at sortere spam mail fra de beskeder, som du gerne vil have i indbakken på din Gmail-konto.

Blokeringen af spam-post er generelt blevet ganske udmærket på mange email-tjenester, men hundrede procent træfsikker er den ikke.

Men nu beretter Google, at virksomheden er begyndt at benytte et nyt system, der skal give højere præcision, når det handler om at identificere de irriterende spam mængder, før de lander i indbakken.

Den nye teknologi som selskabet allarede har integreret i sin Gmail-tjeneste består af intet mindre end et kunstigt 'nervenetværk'.

Det vil sige en form for kunstig intelligens, der har hentet inspiration i den menneskelige hjernes virkemåde.

Opdager udspekuleret spam

Systemet skal ifølge søgegiganten lære brugerens mønstre og præferencer at kende på en mere avanceret måde end tidligere, derved skal teknologien være i stand til at frasortere selv den mest udspekulerede form for uønsket e-post.

Det nye spam-filer skal angivelig identificere og blokere post, som er specifikt designet til at fremstå som legitime forsendelser, hvilket kan give bedre sikkerhed ved at reducere phishing-mail, der ligger til grund for masser af den internet-kriminalitet, vi ser i dag.

Læs også: Endnu en dansk kommune ramt af ransomware: Sådan løste vi problemet

Algoritmerne bliver ifølge Google skarpere til at finde mails, der giver sig ud for at være fra kendte kilder, som den bank, og til at identificere ondsindet kode eller links til ondsindede websider i dine mails.

Efterligner hjernen

Google har allerede arbejdet med den kunstige neuro-intelligens i netværksteknologien i en del år.

I et blog-indlæg fra 2012 beskriver Google teknologien, som fungerer ved at benytte algoritmer, der bygger på kunstige nervenetværk, der angiveligt kan simulere hjernens processer, ved hele tiden at bygge nye forbindelser mellem 'hjernecellerne'.

Det kan du læse mere om på Googles blog.

Læs også:
Bill Gates: Derfor bør du være bekymret for kunstig intelligens

Her kan vi få store problemer med kunstig intelligens

Google vil udvikle kunstig intelligens med kvantecomputer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere