Bill Gates: Derfor bør du være bekymret for kunstig intelligens

Kunstig intelligens er en årsag til bekymring hos Bill Gates og andre store it-personligheder. De frygter simpelthen, at mennesket mister kontrollen over maskinen.

Microsofts grundlægger Bill Gates er trods sin mere eller mindre medfødte teknologibegejstring bekymret for, hvordan maskinernes kunstige intelligens udvikler sig.

Det er kommet frem i et 'spørg mig om alt'-interview med teknologisitet Reddits læsere.

Her udtrykker it-legenden en frygt for de kunstige maskiner, der leder tankerne hen på nyere filmklasikkere som Westworld og Terminator.

"Jeg er i den lejr, som er bekymret omkring super intelligens. Først vil maskinerne udføre en masse jobs for os uden at være super intelligente, hvilket jo er positivt, hvis vi håndterer det fornuftigt," starter Bill Gates er af sine svar og fortsætter:

"Efter nogle få årtier vil intelligensen være så stærk, at den bliver en bekymring. Jeg er enig med Elon Musk (Tesla-direktør, red.) og andre på disse punkter, og jeg forstår ikke, at nogle folk ikke er bekymret for kunstig intelligens," lyder det fra Bill Gates.

Med det svar går han samtidig imod Microsofts chefforsker Eric Horvitz, som ifølge BBC tidligere har understreget, at der ikke er nogen grund til bekymring for, at mennesket skulle miste kontrollen over vores maskiner.

Kan være begyndelsen til enden
Bill Gates møder opbakning fra andre it-notabiliteter som eksempelvis videnskabsmanden Stephen Hawking, som længe har slået på tromme for, at kunstig intelligens kan blive en farlig udfordring.

Det sagde han blandt andet tilbage i 2001 og i december 2014 i interview med BBC.

"Dem primitive form for kunstig intelligens, som vi allerede har til rådighed, har vist sig yderst brugt. Men jeg tror, at udviklingen af helt igennem kunstig intelligens kan blive enden på menneskeheden," lyder det noget dystre budskab fra Stephen Hawking.

Udover Microsofts arbejde med kunstig intelligens er også andre it-giganter i gang med menneske- eller dyrelignende kunstig intelligens.

Google: slap lige af
Det drejer sig blandt andet om Google, som i de senere år har storsatset på robotteknologi.

Googles ingeniørchef Ray Kurzweil med flere bøger om kunstig intelligens på samvittigheden har forsøgt at berolige masserne i et blogindlæg hos Time Magazine om det ufarlige ved de selvtænkende maskiner.

"Hvis kunstig intelligens virkelig var en trussel mod menneskeheden, så vil det ikke være den første," skriver Google-bossen, som er vokset op med 1950'erne amerikanske atombombe-øvelser i skolen, hvor man skulle under skrivepulten for at beskytte sig mod den altødelæggende a-bombe.

"I dag er vi allerede en menneske-maskine-civilisation. Den bedste måde at undgå destruktive kampe i fremtiden er at fortsætte udrulningen af vores sociale idealer, som allerede har reduceret udøvelsen af vold markant," skriver han i indlægget.

Læs også:
USA bygger Terminator-robotter i it-våbenkapløb mod Kina


Her kan vi få store problemer med kunstig intelligens


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.