Artikel top billede

20.000 betalingskort virker ikke efter stor dansk it-omlægning

Tusindvis af bankkunder i Sverige har problemer med at få deres betalingskort til at virke, efter nordisk storbank har omlagt sin it-platform til danske SDC's løsning.

Omkring 20.000 svenske kunder i den norske bank Skandiabank har oplevet store problemer med deres betalingskort, efter banken har omlagt sit it-system til den danske datacentral SDC.

Omlægningen har kostet Skandiabank omkring 400 millioner kroner.

Det skriver Finanswatch.dk.

"Det er meget frustrerende for kunderne, når de oplever dette. De oplever, at deres betalinsgkort ikke virker, når de står i forretningerne. De har ikke kunnet gennemføre et køb, men har oplevet time-out på deres betalingskort," siger Skandiabanks direktør for Norge og Sverige, Øyvind Thomassen til Finanswatch.

Personligt har han selv oplevet problemerne med betalingen to gange, efter Skandia har skiftet sin gamle it-platform ud med SDC's løsning.

Står i regnskabet

I Skandias seneste regnskab er problemstillingen med de fejlramte betalingskort medtaget, da den slags fejl kan få store konsekvenser for Skandia, som har 150.000 kunder alene i Sverige.

"Jeg vil ikke afvise, at vi har mistet kunder på det, men jeg har ikke konkrete tal for det. Der har været lidt for store udfordringer for nogle kunder," udtaler Øyvind Thomassen til Finanswatch.

Da Skandiabankens norske afdeling er ved at blive børsnoteret siger Øyvind Thomassen til Finanswatch, at omlægningen af it-systemerne til SDC's løsning må blive et spørgsmål, man efterfølgende må tage stilling til.

Forstår godt irritationen

SDC-direktør Jesper Scharff forklarer til Finanswatch, at han forstår, at banken og dens kunder er irriterede over it-problemerne.

"Man bliver da møgsur, hvis man står på tankstationen og ens betalingskort ikke virker," fortæller SDC-direktøren.

Forklaringen på problemerne går på, at en funktion, der skal opsamle mindre kortbetalinger og synkronisere dem med bankens bagvedliggende systemer, ikke har virket.

Bare køb vores system

Det betyder så ifølge Finanswatch, at kortbetalingerne bliver opsamlet i buffere, hvis der ikke kan skabes kontakt til betalingssystemerne. Derefter bliver betalingerne så registreret i systemet næste gang, der er forbindelse.

"Under et vist beløb accepteres betalingen, selvom der ikke kan skabes forbindelse med systemerne, men det har ikke virket i dette tilfælde. Men vi er ved at have fået problemerne løst," bedyrer Jesper Scharff til finansmediet.

Han erkender, at de nuværende problemer med de svenske betalingskort er et irritationsmoment, men på det lange stræk, bør det ikke hindre den norske afdeling af Skandiabank i at få serveret samme SDC-løsning.

Læs også:

Kendt it-topchef efter jobskifte: Vader i dårlige sager




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere