Artikel top billede

Kendt it-topchef efter jobskifte: Vader i dårlige sager

Interview: Problemerne vælter ned over kendt dansk it-topchef, der ellers er helt ny i sit job. Han fortryder dog på ingen måde, at han tog jobbet.

Siden SDC's topchef Jesper Scharff tiltrådte stillingen som administrerende direktør for bankernes it-selskab, SDC, for blot et halvt års tid siden, har en stribe uheldige sager haglet ned over selskabet.

Klimaks på den negative skala må siges at være, at topchefen har måtte præsentere et underskud på 268 millioner kroner i 2012-regnskabet, fordi et it-projekt var gået helt galt og måtte lægges i graven.

Og allerede da Jesper Scharff trådte ind af døren hos SDC, måtte han hive fyresedlerne frem.

Det kan du læse mere om her.

For at det ikke skulle være nok i det første halve år i den åbenbart varme stol, så beskyldte en hacker SDCs it-sikkerhed for at være hullet som en si.

Noget selskabet dog afviste.

Topchef: Jeg fortryder ikke
Selvom skrotningen af det store it-projekt stammer fra en tid, inden Jesper Scharff tiltrådte, så er han da ikke glad for sagen.

"Nu er jeg ansigtet udadtil. Det er klart, når man er på forsiden og der står it-flop, så får man det med. Men spørger du mig personligt, så er det mere historie," siger han til Computerworld.

Fortryder du dit jobskifte?

"Nej, slet ikke. Tværtimod går vi en meget, meget spændende tid i møde."

"Vi har netop tegnet nye store kontrakter."

"SDC har potentiale til at blive dobbelt så store inden for en årerække. Vi kan blandt andet ekspandere først og fremmest i det nordiske marked," siger Jesper Scharff.

Jesper Scharff afløste Erik Jacobsen på posten som administrerende direktør hos SDC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere