Artikel top billede

Kendt it-topchef efter jobskifte: Vader i dårlige sager

Interview: Problemerne vælter ned over kendt dansk it-topchef, der ellers er helt ny i sit job. Han fortryder dog på ingen måde, at han tog jobbet.

Siden SDC's topchef Jesper Scharff tiltrådte stillingen som administrerende direktør for bankernes it-selskab, SDC, for blot et halvt års tid siden, har en stribe uheldige sager haglet ned over selskabet.

Klimaks på den negative skala må siges at være, at topchefen har måtte præsentere et underskud på 268 millioner kroner i 2012-regnskabet, fordi et it-projekt var gået helt galt og måtte lægges i graven.

Og allerede da Jesper Scharff trådte ind af døren hos SDC, måtte han hive fyresedlerne frem.

Det kan du læse mere om her.

For at det ikke skulle være nok i det første halve år i den åbenbart varme stol, så beskyldte en hacker SDCs it-sikkerhed for at være hullet som en si.

Noget selskabet dog afviste.

Topchef: Jeg fortryder ikke
Selvom skrotningen af det store it-projekt stammer fra en tid, inden Jesper Scharff tiltrådte, så er han da ikke glad for sagen.

"Nu er jeg ansigtet udadtil. Det er klart, når man er på forsiden og der står it-flop, så får man det med. Men spørger du mig personligt, så er det mere historie," siger han til Computerworld.

Fortryder du dit jobskifte?

"Nej, slet ikke. Tværtimod går vi en meget, meget spændende tid i møde."

"Vi har netop tegnet nye store kontrakter."

"SDC har potentiale til at blive dobbelt så store inden for en årerække. Vi kan blandt andet ekspandere først og fremmest i det nordiske marked," siger Jesper Scharff.

Jesper Scharff afløste Erik Jacobsen på posten som administrerende direktør hos SDC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere