Artikel top billede

Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk. Også indtjeningen falder markant for det kriseramte selskab. Måske tegner der sig nu et vendepunkt i horisonten.

Det er efterhånden flere år siden, at verdens engang mægtigste it-virksomhed, HP, kunne registrere fremgang.

De seneste fire år har budt på det ene nedslående resultat efter det andet, og nedturen er ikke ovre endnu.

Det viser HP's netop offentliggjorte kvartals-regnskab, der er det 16. kvartalsregnskab i træk fra HP med tilbagegang i selskabets omsætning.

Omsætningen er faldet med otte procent, mens indtjeningen er faldet 13 procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Omsætningen er faldet på stort set alle forretningsområder - pc'er, printere, services.

Dog er der fremgang inden for selskabets salg af erhvervsløsninger, hvilket HP's topchef, Meg Whitman, da også fremhævede, da hun præsenterede kvartalsregnskabet, som altså ellers ikke giver særligt meget grund til jubel.

HP er som flere af de andre af de store gamle it-giganter presset af den hastige omstilling, som for tiden er ved at endevende hele it-industrien.

Omstillingen er drevet af både cloud-computing samt af forbrugernes skiftende mønstre væk fra pc'er og over mod tablets og smartphones.

Og det er ikke slut endnu, mener topchef Meg Whitman.

Hun siger, at HP for alvor kan mærke, at markedet for pc'er skrumper, ligesom priserne er under hårdt pres.

"Det har taget til siden maj. Vi ser et meget vanskeligt forretningsmiljø forude i de kommende mange kvartaler," siger hun.

Det har fået en sværm af nye og stærkt agile leverandører til at få vind i sejlene, mens det har vist sig sværere, dyrere og langt mere langsommelig end først forventet, at få de engang dominerende giganter som især HP, CSC og IBM gjort klar til de nye tider.

Du kan læse mere om IBM's store omstilling her: Derfor er der ingen vej uden om gigantisk fyringsrunde i IBM

CSC har ligeledes varslet en opsplitning af selskabet, der som IBM har fyret tusindvis af ansatte - heraf mange i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

For HP gælder det, at selskabet 1. november gennemfører en fuld opsplitning af selskabet i to selvstændige og uafhængige virksomheder.

Det er hensigten, at denne omstilling netop skal gøre virksomhederne mere agile og nemmere og hurtigere at tilpasse de skiftende markedsvilkår.

Opsplitningen af HP bliver en af de største virksomheds-split i verdenshistorien, da begge de to nye HP-selskaber - HP Inc og HP Enterprise - umiddelbart efter opsplitningen vil stå med en omsætning på +50 milliarder dollar.

Du kan læse mere om den store opsplitning af HP her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere