Artikel top billede

Telefirma får 'dummebøde': Prisen per ulovligt opkald er 10.000 kroner

Forbrugerombudsmanden får et telefirma til at rette ind til bøde. Bøden er på 10.000 kroner per kundeopkald.

Efter først at have givet DLG Service en advarsel om at overholde reglerne i forbrugeraftaleloven vælger Forbrugerombudsmanden nu at uddele en bøde.

Firmaet, der blandt andet står bag DLG Tele og magasinet Land & Fritid, skal betale 20.000 kroner for ulovligt telefonsalg.

DLG Service får bøden for ulovligt at ringe til to forbrugere med tilbud på tele- og internetabonnementer, skriver Forbrugerombudsmanden på sin webside.

Ifølge forbrugeraftaleloven er telefonsalg som udgangspunkt forbudt.

Men der er lovligt at sælge abonnementer på aviser og magasiner, og der er her, at DLG Service har blandet tingene sammen.

DLG Service ringede til forbrugerne vedrørende salg af Land & Fritid, der er et magasin og derfor fritaget fra loven.

Men selskabet overtrådte forbrugeraftaleloven ved også at tilbyde forbrugerne et tele- og internetabonnement.

"En virksomhed må som udgangspunkt godt ringe forbrugere op med tilbud på aviser og magasiner. Men det er ulovligt, hvis virksomheden også prøver at sælge andre produkter som mobilabonnementer og bredbånd," lyder det fra Christina Toftegaard Nielsen, der trods sit køn, er Forbrugerombudsmand.

Læs også: Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne

Ikke første gang

Forbrugerombudsmanden har tidligere indskærpet over for DLG Service, at virksomheden ikke må ringe til forbrugere med tilbud på teleydelser, uden at forbrugerne har anmodet om at blive kontaktet.

Selv om Forbrugerombudsmandens pegefinger har været løftet, har DLG Service ikke makket ret.

Der er nemlig efterfølgende modtaget klager over selskabet, og derfor deler Forbrugerombudsmanden nu en bøde ud.

Læs også:
Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne

DLG's it-chef: Her er vores foretrukne it-systemer

Coop får bøde for at have bombarderet én kunde med spam




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere