Artikel top billede

Coop får bøde for at have bombarderet én kunde med spam

Efter flere spammails til samme kunde har Coop fået en bøde for sin ulovlige mail-opførsel. Læs her, hvordan Forbrugerombudsmanden håndterer omkring 20.000 årlige spam-henvendelser.

Dagligvarekæden Coop har flere gange sendt reklamemails til samme kunde, der ellers havde afmeldt sig nyhedsbrevet.

Coop bekræftede ellers afmeldingen i nyhedsbrevet to gange, men strømmen af nyhedsbreve fortsatte alligevel.

Det koster nu selskabet bag supermarkeder som Kvickly, Superbrugsen og Irma en bøde på 10.000 kroner, som selskabet har betalt, skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

Coop har siden meddelt til Forbrugerombudsmanden, at reklamemails til samme kunde blev sendt ud til den samme grunde i en kombination af menneskelig og maskinmæssige fejl.

Specialkonsulent Karen Søndergaard hos Forbrugerombudsmanden fortæller til Computerworld, at den menneskelige fejl bestod i manglende fjernelse af modtagerens mailadresse i en database, mens maskinfejlen skyldtes en systemopdatering.

Små 20.000 spam-sager i 2014

Coop-sagen er langt fra den eneste spam-sag i 2014, som også bød på en tangering af danmarkshistoriens største spambøde på 800.000 kroner.

Karen Søndergaard forklarer, at forbrugervagthunden i de sidste to år i gennemsnit har modtaget omkring 1.500 spamklager om måneden. Det svarer til små 20.000 forbrugerklager over spam om året.

"Det bliver til en del sager, og vi har kun ressourcer til at kigge på en brøkdel af sagerne, da det er et spørgsmål om ressourcer. Vi kigger naturligvis på de sager, hvor der er mange klager, og så også i sager med særlige problemstillinger, som der drejer sig om i Coop-sagen," siger Karen Søndergaard.

Spammail modtager spammails

Blandt de mange henvendelser til Forbrugerombudsmandens spam-postkasse er der også en del spammails.

"Vores mailadresse bliver jævnligt tilmeldt nyhedsbreve og konkurrencer. Det er der nok nogen, der synes, er sjovt," lyder det fra Karen Søndergaard.

Hun siger samtidig, at netop tilmelding til konkurrencer er et fokusområde, som Forbrugerombudsmanden er ved at undersøge nærmere, da myndigheden modtager en del henvendelser om nyhedsbreve fra konkurrence-sites.

Konkurrence med reklamemails

Undersøgelsen drejer sig blandt andet om de mekanismer, som konkurrencerne benytter sig af.

Eksempelvis skal det undersøges, om en forbrugers mailadresse bliver videresendt i et mere eller mindre uoverskueligt netværk til afsendere af uønskede mails.

Forbrugerombudsmanden vil også se på de forbruger-samtykker, som hives ind via konkurrencer.

Mere specifikt skal det undersøges, om forbrugerne er klar over, at når de deltager i en konkurrence, at de så på samme tid åbner for mulighederne for at modtage reklamemails. 

Læs også:
Stort smæk: Kendt dansk webbutik betaler danmarkshistoriens største spam-bøde

El-selskab får bøde på 70.000 kroner for syv ulovlige opkald




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere