Artikel top billede

Popcorn Time-grundlægger: Vi blev tilbudt millioner for at sprede malware til brugerne

Manden bag den kontroversielle pirattjeneste fortæller nu, hvordan han løb skrigende væk fra indholdsleverandørernes advokater og om milliontilbud fra kriminelle, der ville fodre brugerne med malware.

Den torrent-baserede streaming-tjeneste, med det lækkersultne navn Popcorn Time, har oplevet en eksplosiv vækst blandt brugerne.

Men projektet har langt fra været lutter lagkage, og i et stort interview fortæller den 29-årige argentinske grundlægger, med navnet Federico Abad, åbent om opstarten af tjenesten.

Han beskriver også sit exit, der var krydret med både trusler om bål og brand samt løfter om millioner af kroner.

Det sker i et interview med websiden DN, hvor den ellers anonyme argentiner, nu lægger kortene på bordet.

Ikke så overraskende fortæller han, at det var skræmmekampagner fra indholdsproducenterne, der fik ham, og websiden, ned med nakken.

Tog benenen på nakken

Han fortæller, at kollegaerne hurtigt tog benene på nakken af ren nervøsitet over, at tjenesten modtog en enorm opmærksomhed fra både fans og modstandere.

På rekordtid sad Federico Abad alene tilbage på skansen som styrmand på sit projekt. Han fik dog hjælp fra udviklere rundt omkring i verden, der fortsatte med at kode og udvikle tjenesten.

Men selv om han forsøgte at holde en ultralav profil, så fik indholdsproducenterne hurtigt fundet frem til hans identitet.

Det, der for alvor fik bærget til at flyde over, og Federico Abad til at løbe skrigende væk, var en henvendelse fra det store filmstudie Warner Brothers, hvis advokater havde fundet frem til ham og hans kollegaer.

"Vi blev aldrig helt klar over, hvordan de fandt frem til os. Men pludselig var vi ikke længere anonyme. De vidste både, hvor vi arbejdede og boede," fortæller Federico Abad til DN.

Læs også: Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Millioner fra kriminelle

Arbejdet med Popcorn Time gav dog ikke kun anledning til trusler, men også løfter om millioner af kroner.

Udviklerholdet blev tilbudt penge fra kriminelle, der ønskede at sprede ondsindet kode eller malware til de mange bruger af tjenesten.

Ifølge Federico Abad kunne teamet have tjent helt op til 100 millioner dollar, hvis de havde gået med på alle de tilbud, som de kriminelle diskede op med.

Han hævder dog, at alle henvendelser blev afvist.

Hensigten med Popcorn Time var i stedet at gøre torrent-teknologien så tilgængelig og brugervenlig, at alle kan være med.

Det, må man sig, er lykkedes til ug med kryds og slange .

Du kan læse hele interviewet her.

Læs også:
Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Netflix' masterplan er filmverdenens værste mareridt - men kunderne jubler

To fynboer anholdt af politiet for streaming-info på website




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere