Artikel top billede

I al hemmelighed: Microsoft downloader automatisk Windows 10 til din pc

Microsoft har i mange tilfælde automatisk downloadet Windows 10 til pc'er uden at have fået lov fra brugerne. .

Microsoft vil gerne have udbredt Windows 10 til så mange brugere som muligt, og selskabet tilbyder i den forbindelse som bekendt alle brugere af Windows 7 og Windows 8 gratis download af det nye styresystem i et år.

Selskabet forventer, at alle brugere kommer med.

Det understreges af, at Microsoft i en meddelelse oplyser, at selskabet faktisk er i fuld gang med at downloade det nye styresystem til pc'er, selv om brugerne slet ikke har bedt om det.

Microsoft udruller nemlig de store Windows 10-installations-filer automatisk til pc'er, som har den nødvendige kapacitet. Det sker via Windows Update.

Filerne downloades her, selv om brugeren ikke har bestilt Windows 10 via den reservations-mulighed, som Microsoft har stillet til rådighed.

"For personer, der har valgt at modtage automatiske opdateringer via Windows Update, sørger vi for at gøre deres enheder klar til Windows 10 ved at downloade de filer, som de har brug for, hvis de beslutter sig for at opgradere," skriver Microsoft i en meddelelse til avisen The Inquirer.

Den kan læse her.

Avisen har talt med flere brugere, der pludselig har opdaget, at der er blevet downloadet store filer på deres computer fra Microsoft.

En af dem skriver, at folderen hedder '$Windows.~BT.'

Denne folder nævnes også i en række online-fora, hvor forskellige brugere undrer sig over, hvad det er for en folder.

Du kan læse en forklaring på det nøjagtige indhold i folderen her.

Microsoft skriver til The Inquirer, at brugeren vil blive bedt om at installere Windows 10, når maskinen er klar til at opgradere.

Microsoft oplyser til vores amerikanske søstermagasin, PCWorld, at filerne blev udsendt i dagene efter lanceringen af Windows 10 i slutningen af juli.

Du kan læse mere om lanceringen her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Det har tidligere været fremme, at Windows 10-filerne fylder helt op til 6GB i en skjult folder på computeren. Det kan blive et problem for mindre maskiner eller for maskiner, der allerede er godt fyldt.

Hertil kommer, at download af de seks GB - afhængigt af den enkeltes internet-ordning - kan udgøre en mundfuld for internet-abonnementet.

Læs også:

Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde

Microsoft: I kan stole på os - vi overvåger ikke og snuser ikke rundt




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere