Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft: I kan stole på os - vi overvåger ikke og snuser ikke rundt

Microsoft partner-konference, Orlando: Det nye mantra for Microsoft er 'tillid': Du skal have tillid til, at selskabet ikke snuser i dine ting og misbruger de data, som du overlader til selskabet. Se Microsoft nye løfter til alle brugere her.

Microsoft partner-konference, Orlando: I en tid præget af spionskandaler, data-læk, overvågning og en lang stribe af privacy-problemer, begynder Microsoft at slå højt på tromme for selskabets sikkerheds-niveau.

Microsoft er klar over, at sikkerheds-bekymringer er blandt de tungeste barrierer, når it-cheferne begynder at overveje at rykke dele af it-infrastrukturen ud i cloud'en.

Hvem kigger med? Hvor befinder mine data sig? Hvem har adgang til data? Hvordan bliver data udnyttet?, lyder de typiske bekymringer blandt it-cheferne.

"Sikkerhed er i vores systemers core,' lyder det nu fra Microsoft, der erkender, at det primært handler om at skabe et godt og tillidsfuldt forhold til kunderne.

Ifølge Microsofts COO, Kevin Turner, handler det om at 'evangelisere' budskabet om, at Microsoft er til at stole på - altså at gentage budskabet igen og igen.

"Lad os få spredt budskabet om, at vi er bedst i cloud'en, og at vi er bedst til beskytte data i cloud'en. Vi sælger ikke jeres data. Vi snuser ikke i jeres e-mail, og vi kører ikke rundt i automatiske biler og overvåger jeres samtaler," lyder det fra Kevin Turner med henvisning til Google.

Google er kendt for at analyse eksempelvis den gratis gmail og udnytte indsamlede data fra søgninger og lignende til at optimere annonce-visninger.

Og det kommer ikke til at ske hos Microsoft, lyder det.

Ifølge Microsofts topchef, Satya Nadella, er tillid så vigtig, fordi vi afgiver oplysninger om alting.

"Alt om din historie og dit liv bliver samlet i cloud'en, hvor der kan være mange gode ting i at kunne analysere disse data. Men det skal bygges og designes med dig i centrum. Tillid er helt centralt. Man skal kunne stole på, at vi ikke misbruger dine data," siger han.

Her er de klare løfter

Samme budskab kommer fra selskabets juridiske topchef, Brad Smith.

Ifølge ham er alt og alle i verden - personer, organisationer, virksomheder og alle andre - for længst blevet dybt afhængige af internettets muligheder, hvor vores data, vores oplysninger og identitet er hvirvlet ind i et uoverskueligt og meget kompleks hele - mail, sociale medier, arbejde, blogs, foto, lagre og meget andet er steder, hvor vi afgiver vores spor.

"Det er en ganske særlig tid i teknologi-sektoren, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at skabe tillid til teknologi-sektoren," siger Brad Smith.

Microsoft har derfor formuleret en række såkaldte 'commitments' om sikkerhed, som selskabet fremover vil arbejde efter:

- At opbevare alle data på en sikker måde.

- At sørge for at data altid er private og under brugerens kontrol.

- At håndtere data i henhold til loven.

- Ikke at crawle data med henblik på at optimere annoncering og lignende.

Læs flere artikler fra Microsofts partner-konference 2015:

Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen.

Microsoft: Du kommer selv til at kunne vælge opdaterings-tempo i Windows 10 - stort set

Brug for oprydning i Microsofts partnerkanal: Her er de store muligheder for partnerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere