Artikel top billede

Ny opdatering til Apples El Capitan skal fikse kæmpe-problem med Office 2016

Apple er klar med første opdatering af selskabets blot én måned gamle styresystem, El Capitan. Opdateringen skal blandt andet løse stort problem med Office 2016, som får Mac-computerne til at crashe.

Apple er klar med den første opdatering til selskabets splinternye styresystem, OS X 10.11.1 El Capitan, der blev udgivet fornylig.

Det kan du læse mere om her: Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Opdateringen indeholder en række rettelser til det nye styresystem, herunder en løsning på det problem, som Apple har haft med Microsofts populære kontorprogram, Office 2016.

Umiddelbart efter lanceringen af El Capitan stod det nemlig klart, at styresystemet i mange tilfælde ikke kunne håndtere Office 2016, som fik mange Mac-computere til at crashe og fryse.

Det kan du læse mere om her: Ups: Office 2016 får splinternyt Mac-styresystem til at crashe.

Microsoft og Apple meddelte for knapt tre uger siden, at parterne i fællesskab arbejdede på en hastig løsning på problemet.

Dengang havde de ikke noget bud på, hvor lang tid det ville tage at fikse problemet.

Et af flere problemer

På listen over problemer, der løses med den nye opdatering, skriver Apple imidlertid nu "forbedrer kompatibilitet med Microsoft Office 2016."

Med opdateringen løser Apple ligeledes forskellige problemer i Mail samt problemer med opdateringen til El Capital fra ældre Mac-styresystemer.

De første meldinger om problemet med Office 2016 i El Capitan indløb faktisk allerede i slutningen af juli.

Ventetiden, indtil Apple omsider nu er klar med en løsning, har fået adskillige brugere til at brokke sig - blandt andet på Apples Mac-forum.

Også Microsofts supportforum er efterhånden blevet fyldt med indlæg om problemet, der har ramt mange mennesker.

Du kan se den lange tråd her.

Det har længe været uklart, om fejlen har ligget hos Apple eller Microsoft. På begge sider har fans og følgere peget på den anden part som den mest sandsynlige skurk.

Microsoft antydede dog for nylig, at problemet skyldtes en fejl i Apples software, og at Microsoft 'aktivt samarbejder med Apple for at sikre en løsning i den næste opdatering af OS X 10.11 El Capitan."

Dette understreges da også af, at det er Apple, der udsender en rettelse og altså ikke Microsoft.

Microsoft opfordrer alle til nu at opdatere El Capitan, men undlader omhyggeligt at pege fingre eller udnævne nogen ansvarlig for fejlen.

Således skriver Microsoft-teknikeren Faisal Jeelani, der hele tiden har været synlig i debatten som Microsofts repræsentant, blot, at man 'bør sikre, at man kører den seneste version af Office (15.15) og El Capitan (10.11.1).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere