Artikel top billede

Ups: Office 2016 får splinternyt Mac-styresystem til at crashe

De to splinternye top-programmer, Office 2016 og Mac OS X El Capitan, fungerer ikke sammen. De to programmer får systemerne til at crashe, lyder det fra mange brugere.

Microsofts splinternye Office 2016 fungerer ikke ordentligt sammen med Apples nye styresystem, El Capitan.

Begge de nye systemer er netop blevet lanceret - Office 2016 i 23. september og El Capitan i en uge senere.

Imidlertid oplever en del brugere, at Mac-computerne med det nye system crasher, når Office 2016 startes. Mac-computerne fryser helt og går helt i stå, lyder meldingen.

"Vi ved, at der kan være issues med Office 2016 for Mac-computere, som kører med El Capitan. Vi undersøger aktivt problemet sammen med Apple," lyder det fra Microsoft.

Selskabet anbefaler, at brugerne installerer 'seneste opdatering' til Office 2016 via Microsoft AutoUpdate, indtil Apple og Microsoft har fået udarbejdet en løsning.

I Microsofts support-forum skriver Microsoft-teknikeren Faisal Jeelani, at Microsoft er 'opmærksom ' på problemerne med Office 2016 i El Capitan.

Han skriver, at Microsoft i tæt samarbejde med Apple arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.

"Desværre har vi ikke nogen tidshorisent for en løsning," skriver han.

Support-tråden med Faisal Jeelanis svar - der har titlen "Outlook 2016 for Mac freezes (Os X El Capitan) - er indtil videre blevet set mere end 21.000 gange og har mere end 250 indlæg. Det understreger, at problemet er ret udbredt.

Apple lancerede El Capitan - eller OS X 10.11 - 30. september.

Det skete efter, at El Capitan havde været i beta-test i flere måneder. Her blev det faktisk nævnt flere gange, at Office til Mac ikke kørte ordentligt.

Den første melding om problemet indløb allerede i slutningen af juli, og det får flere af brugerne til at brokke sig i support-tråden.

"Beta-testere har rapporteret om disse nedbrud i adskillige måneder. Der er ingen undskyldning for Microsoft og Apple for alligevel at nå helt frem til lancering af begge produkter uden en løsning," skriver en bruger

Det er dog fortsat uklart, om problemet skyldes Apples kode eller Microsofts kode eller en kombination af dem begge.

Apple er for tiden ved at teste den første opdatering af El Capitan, OS X 10.11.1.

Læs også:

Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan

Ny Office vil skrive noter og bestille din taxa for dig: Sådan kommer Office 2016 til at fungere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere