Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ups: Office 2016 får splinternyt Mac-styresystem til at crashe

De to splinternye top-programmer, Office 2016 og Mac OS X El Capitan, fungerer ikke sammen. De to programmer får systemerne til at crashe, lyder det fra mange brugere.

Microsofts splinternye Office 2016 fungerer ikke ordentligt sammen med Apples nye styresystem, El Capitan.

Begge de nye systemer er netop blevet lanceret - Office 2016 i 23. september og El Capitan i en uge senere.

Imidlertid oplever en del brugere, at Mac-computerne med det nye system crasher, når Office 2016 startes. Mac-computerne fryser helt og går helt i stå, lyder meldingen.

"Vi ved, at der kan være issues med Office 2016 for Mac-computere, som kører med El Capitan. Vi undersøger aktivt problemet sammen med Apple," lyder det fra Microsoft.

Selskabet anbefaler, at brugerne installerer 'seneste opdatering' til Office 2016 via Microsoft AutoUpdate, indtil Apple og Microsoft har fået udarbejdet en løsning.

I Microsofts support-forum skriver Microsoft-teknikeren Faisal Jeelani, at Microsoft er 'opmærksom ' på problemerne med Office 2016 i El Capitan.

Han skriver, at Microsoft i tæt samarbejde med Apple arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.

"Desværre har vi ikke nogen tidshorisent for en løsning," skriver han.

Support-tråden med Faisal Jeelanis svar - der har titlen "Outlook 2016 for Mac freezes (Os X El Capitan) - er indtil videre blevet set mere end 21.000 gange og har mere end 250 indlæg. Det understreger, at problemet er ret udbredt.

Apple lancerede El Capitan - eller OS X 10.11 - 30. september.

Det skete efter, at El Capitan havde været i beta-test i flere måneder. Her blev det faktisk nævnt flere gange, at Office til Mac ikke kørte ordentligt.

Den første melding om problemet indløb allerede i slutningen af juli, og det får flere af brugerne til at brokke sig i support-tråden.

"Beta-testere har rapporteret om disse nedbrud i adskillige måneder. Der er ingen undskyldning for Microsoft og Apple for alligevel at nå helt frem til lancering af begge produkter uden en løsning," skriver en bruger

Det er dog fortsat uklart, om problemet skyldes Apples kode eller Microsofts kode eller en kombination af dem begge.

Apple er for tiden ved at teste den første opdatering af El Capitan, OS X 10.11.1.

Læs også:

Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan

Ny Office vil skrive noter og bestille din taxa for dig: Sådan kommer Office 2016 til at fungere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.