Artikel top billede

Edge's InPrivate-funktion er knap så privat, som man nok går og tror

Microsofts nye browser med navnet Edge gemmer din InPrivate-historik i en database på maskinen. Med lidt snilde kan en it-kyndig kæreste derved få adgang til informationer om surf-historikken, der skulle være hemmelig. Microsoft arbejder på en løsning.

InPrivate-funktionen, eller porno-tilstand som funktionen ofte bliver kaldt i folkemunde, i Microsofts Edge-browser er måske knap så privat, som man nok kunne ønske sig og forvente.

Funktionen, der forhindrer, at din webhistorik gemmes på maskinen kaldes i Microsofts browser-udgave for InPrivate og findes under fanebladet Sikkerhed.

Det er som bekendt en smal sag at hente den almindelige besøgshistorik fra din browser.

Faktisk sker det helt automatisk med mindre, du gør noget aktivt for at sløre dine digitale fodspor eksempelvis via InPrivate.

Men nu bliver der sået tvivl om, hvorvidt inPrivate rent faktisk fungerer i den nyeste udgave af browseren fra Windows, der er blevet døbt Edge.

Det skriver flere medier som Betanews og Network World.

Knap så privat

Det er ikke sådan, at InPrivate-funktionen i Edge viser din historik i klartekst overfor den næste bruger ved tastaturet, men hvis en it-kyndig kammerat eller kæreste ønsker at tage et nærmere kig på de sene aftentimers browserier, så er vejen til det ønske ikke brolagt med de store forhindringer.

Det er sikkerhedseksperten Brent Muir, der kan afslører, hvordan du kan hente detaljerne fra privat-funktionen frem i lyset.

Du kan læse hans blog her.

Her beskriver han, at alle informationerne bliver gemt i en database i mappen "WebCache", som du kan få adgang til via stien: Users\user_name\AppData\Local\Microsoft\Windows\WebCache.

Edge gemmer informationer fra alle de sider, du har besøgt i en database i denne mappe for hurtigere at kunne hente siden frem, næste gang du vil besøge den igen eller for at kunne genoprette efter et programnedbrud.

Altså en slags indbygget proxy-funktion.

Der gemmes således oplysninger i WebCache-mappen fra både private og ikke private søgninger, skriver han.

Private informationer mærkes

Det, der gør det ekstra nemt at finde frem til hvilke informationer, der er blevet søgt efter med InPrivate slået til er, at disse informationer er mærket med et specielt tag.

Derved kan informationerne fra de private netbesøg adskilles fra den almindelige surfen via et søgefilter.

Microsoft har ifølge Betanews kommenteret på sagen, og fortæller, at firmaet arbejder på at ændre metoden hvorpå, InPrivate-funktionen fungerer.

"Vi er blevet gjort opmærksom på påstande om, at InPrivate ikke virker som tiltænkt, og vi arbejder på at løse problemet så hurtigt som mulig," kan man læse i Microsofts svar.

Der bliver dog ikke sat en præcis data for, hvornår det bliver helt privat, søge privat med Edge.

Læs også:

Microsofts nye Edge-browser plages af samme sikkerheds-huller som Internet Explorer

Snart stopper supporten på en række IE-browsere - så mange brugere kan få problemer

Vigtigt: Disse fire sikkerheds-tiltag skal du få på plads i år

Slut med opgraderinger til alle ældre versioner af Internet Explorer: Microsoft sender din browser på pension




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere