Artikel top billede

Microsofts nye Edge-browser plages af samme sikkerheds-huller som Internet Explorer

Microsofts nye Edge-browser ser ud til at være udstyret med de samme sikkerhedshuller som forgængeren Internet Explorer, der har et blakket rygte, når det gælder it-sikkerhed.

Microsofts nye Edge-browser ser ud til at være plaget af de samme sikkerhedshuller som den sønderbankede Internet Explorer, som Edge ellers var udset til at afløse.

Det fremgår af en sammenligning af sikkerhedopdateringer, som Computerworlds amerikanske søstermedie har foretaget med udgangspunkt i de såkaldte CVE'er (Common Vulnerabilities and Exposures).

Det er en målemetode, hvor hver CVE er udtryk for et unik sikkerhedshul.

Sammenligningen viser, at mange af de CVE'er, der findes i Internet Explorer, også findes i den nye Edge-browser.

Microsoft har offentliggjort en fuld liste over alle de kendte CVE'er i Edge og Internet Explorer.

Du kan se CVE-listen for Edge her og CVE-listen for Internet Explorer her.

Her kan man se, at 13 af de 14 identificerede sårbarheder i Edge også findes i Internet Explorer.

I sikkerhedsopdateringen fra november fremgår samme billede: Alle fire CVE'er i Edge-browseren, der blev lappet med sikkerhedsopdateringen MS15-113, blev parallelt lappet i Internet Explorer med den næsten identiske opdatering MS15-112.

Der har været en del blæst om Microsofts ellers længe ventede Edge-browser, som af Microsoft ellers var blevet udset til at genstarte selskabets tilstedeværelse på browser-markedet.

Her har Microsoft hidtil været afhængig af Internet Explorer, der imidlertid som verdens mest udbredte browser efterhånden er blevet gennemheglet så meget af verdens hackere, at den har fået ry for at være notorisk usikker.

Sikkerhed skal være i top

Netop forbedring af it-sikkerheden har stået i højsædet i udviklingen af Edge, har Microsoft tidligere bedyret - blandt andet i denne blogpost med titlen: Microsoft Edge: Building a better browser.

Edge kom ikke særligt godt fra start, da Microsoft i sommerens løb lancerede Windows 10.

Blandt andet advarede sikkerhedsfirmaet Symantec direkte mod at anvende Edge som standardbrowser på grund af den manglende mulighed for at påkoble tilføjelser til browseren til for eksempel sikkerhedsmæssige formål.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider.

Ifølge Microsoft forsøger it-kriminelle ofte at omdirigere og udskifte de annoncer, der kører på forskellige websider og i browseren for eksempelvis at kunne opnå økonomiske gevinster.

Det sker blandt andet via indsættelse af udvidelser i browseren - såkaldt DLL injection (Dynamic-Link Library).

Microsoft opdaterede i november Edge med en blokering af denne injection-metode, hvilket ifølge selskabet har forbedret sikkerheden markant.

Det kan du læse mere om her: Øger sikkerheden i Edge: Nu vil Microsoft blokere for bestemt browser-indhold.

Er Edge sikker nok at bruge? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere