Artikel top billede

Google siger stop: Om få måneder er det slut med alle Flash-annoncer

I stedet skal alle annoncer bygge på mere sikkert format.

Fra slutningen af juni er det endegyldigt slut med Flash-baserede annoncer hos Google, der årligt omsætter for et meget stort milliard-beløb på annonce-salget.

Fra udgangen af juni vil Google således alene acceptere annoncer, der er baseret på webstandarden HTML5, skriver Google i en meddelelse.

Adobes Flash-platform er i årevis blevet kritiseret for at være for usikker, når det handler it-sikkerhed.

Adobe har således jævnligt udsendt kæmpe-opdateringer med massevis af rettelser til Flash - blandt andet i december, hvor selskabet lukkede hele 79 sårbarheder i Flash Player.

Det kan du læse mere om her: Gigant-opdatering fra Adobe: Lukker en lang række kritiske huller i Flash.

Den hullede arkitektur og den store udbredelse har gjort Flash til en af de mest angrebne applikationer på internettet.

For Google og andre gælder det, at der er risiko for, at en hacker kan lykkes med at installere malware på en pc, hvis brugeren klikker på en annonce, der er blevet inficeret.

Det er ligeledes en udbredt fremgangsmåde, at hackere forsøger at narre folk til at opdatere deres Flash-programmer med malware via udnyttelse af sårbarheder.

Adobe erkendte for et par måneder siden, at Flash står på gravens rand. I første omgang har Adobe dog nøjedes med at ændre navnet.

Det kan du læse mere om her: Adober erkender: Flash er dødsdømt - men får alligevel nyt navn på gravens rand.

Apples Steve Jobs var kendt for sin indædte modstand mod Flash, som han forbød helt på iPhone og iPad.

Det kan du læse mere om her: Steve Jobs: Derfor gider vi bare ikke Flash

Apple forbød i efteråret desuden brug af forældede versioner af Flash i browseren Safari - blandt andet med den begrundelse, at brugerne er for lang tid om at opdatere til nyeste system.

Det kan du læse mere om her: Har fået nok af Flash-kaos: Nu blokerer Apple for Adobes hullede Flash.

I Ciscos sikkerhedsrapport for første halvår 2015 fremgik det, at "udnyttelsen af sårbarheder i Adobe Flash, der integreres i exploit kits som Angler og Nuclear, stiger."

Ifølge selskabet steg antalet af registrerede sårbarheder i Adobe Flash med hele 66 procent i forhold til samme periode året før.

Grunden var ifølge Cisco 'manglen på automatiseret patching, og at brugere fejler med at opdatere med det samme."

"Det ser ud til, at mange brugere har svært ved at følge med i forhold til Adobe Flash-opdateringerne og måske ikke engang er opmærksomme på nogle af opgraderingerne," lød det fra Cisco.

Læs også:

Sikkerhedstrussel: Her er de største software-syndere i 2015

Google følger i Apples fodspor: Nu får Flash dødsstødet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere