Artikel top billede

Har fået nok af Flash-kaos: Nu blokerer Apple for Adobes hullede Flash

Apple har fået nok af forældede Flash-versioner, der er fyldt med sårbarheder. Derfor blokerer selskabet nu hullede Flash-versioner i Safari.

Forældede versioner af Adobes Flash-teknologi får nu en iskold skulder af Apple.

Det sker, efter at Adobe for et par dage siden udsendte en ny version af Flash, der - vanen tro - rettede en række sårbarheder i softwaren.

Flash har efterhånden udviklet sig til lidt af et sikkerhedsproblem hos både private og i virksomheder, fordi der er så mange sårbarheder i softwaren. Det kan du læse meget mere om her.

Problemet er dog ikke mindst, at brugerne er for lang tid om at opdatere til den nyeste version - og det er netop det problem, Apple nu sigter efter få løst ved at blokere forældrede Flash-versioner.

"Hvis du anvender en forældet version af Adobe Flash Player plug-in, ser du beskeden 'Blocked plug-in,' 'Flash Security Alert,' eller 'Flash out-of-date', når du forsøger at se Flash-indhold i Safari," skriver Apple i en orientering til kunderne.

Derfor giver en blokering god mening

Det er ikke første gang, Apple vælger at blokere for forældede Flash-versioner, og selvom det kan virke som en noget drastisk fremgangsmåde, må man give selskabet, at det om ikke andet tvinger Mac-brugerne til at få opdateret.

Det gælder også i forbindelse med Adobes nye version af Flash.

Apple skriver, at Mac-brugerne for igen at kunne se Flash-indhold i Safari, skal klikke på Download Flash-knappen i Sarari, hvorefter man sendes til Adobes webside, hvor man kan hente den nyeste version.

Samtidig er det muligt for eksempelvis virksomheder at anvende den forældede Flash-version ved i kontrollen med Safari plug-ins at give browseren besked om, at det er i orden at køre med en usikker version.

Så galt står det til med Flash

Apples Flash-blokering er ikke igangsat uden grund.

I Ciscos seneste sikkerhedsrapport for første halvår 2015 fremgår det, at "udnyttelsen af sårbarheder i Adobe Flash, der integreres i exploit kits som Angler og Nuclear, stiger."

"Det skyldes manglen på automatiseret patching, og at brugere fejler med at opdatere med det samme," lyder forklaringen blandt andet fra Cisco.

Konkret registrerede Cisco i første halvår 2015 en 66 procents stigning i antallet af sårbarheder i Adobe Flash til ialt 62 sårbarheder, der har resulteret i kode-eksekvering på brugernes maskiner.

"Hvis det nuværende aktivitets-mønster fortsætter resten af året, kan vi se over 100 af denne slags exploits i 2015, hvilket vil være en rekord," lyder det i rapporten.

"Det ser ud til, at mange brugere har svært ved at følge med i forhold til Adobe Flash-opdateringerne og måske ikke engang er opmærksomme på nogle af opgraderingerne," skriver Cisco om sikkerhedsproblemerne med Flash.

Læs også:

Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder - og de udnyttes

Sikkerhedskaos: Flash nærmer sig sin dødsdag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere