Artikel top billede

Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder - og de udnyttes

Antallet af Flash-sårbarheder har kurs mod en ubehagelig rekord, og de it-kriminelle udnytter, at mange brugere er så længe om at opdatere til den nyeste Flash-version.

Flash er en web-teknologi, der giver de it-kriminelle alt for mange muligheder for at kompromittere brugernes maskiner - og faktisk peaker antallet af angreb lige i øjeblikket.

Det skriver Cisco i sin netop offentliggjorte sikkerhedsrapport for første halvår 2015.

"Udnyttelsen af sårbarheder i Adobe Flash, der integreres i exploit kits som Angler og Nuclear, stiger. Det skyldes manglen på automatiseret patching, og at brugere fejler med at opdatere med det samme," skriver netværksgiganten blandt andet.

Cisco forklarer, at Angler er det mest sofistikerede og anvendte exploit kit hos de kriminelle i øjeblikket, og at det blandt andet skyldes en innovativ udnyttelse af eksempelvis sårbarhederne i Flash.

Så slemt står det til med Flash

Konkret har Cisco i første halvår 2015 registreret en 66 procents stigning i antallet af sårbarheder i Adobe Flash til ialt 62 sårbarheder, der har resulteret i kode-eksekvering på brugernes maskiner.

"Hvis det nuværende aktivitets-mønster fortsætter resten af året, kan vi se over 100 af denne slags exploits i 2015, hvilket vil være en rekord," lyder det i rapporten.

"Det ser ud til, at mange brugere har svært ved at følge med i forhold til Adobe Flash-opdateringerne og måske ikke engang er opmærksomme på nogle af opgraderingerne."

Det er netop denne mangel på de nyeste opdateringer hos brugerne, som de it-kriminelle forsøger at udnytte med et værktøj som Angler.

Eksempelvis viser Cisco-rapporten, hvordan Flash-opdateringen 16.0.0.305 blev frigivet tidligere i år, og mens opdateringen begyndte at blive installeret hos en del af brugerne, udnyttede Angler sårbarhederne i den tidligere version af Flash på luvet løs.

Samme sikkerheds-problemstilling gør sig i øvrigt gældende med blandt andet Java og andre populære teknologier, skriver Cisco.

"Angreb, der er designet til at gå efter Flash og andre nye sårbarheder, integreres så hurtigt i exploit kits som Angler og Nuclear, at det bliver stadig sværere for sikkerhedsteams at følge med," skriver Cisco i rapporten, hvor der også er fokus på en række andre sikkerhedstendenser og trusler.

Rapporten kan hentes her, hvis du registrerer dig.

Læs også:

Sikkerhedskaos: Flash nærmer sig sin dødsdag

Danske it-chefer: Her er vores sikkerhedsproblemer - og sådan løser vi dem




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere