Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Ny afgørelse: Nu kan der komme gebyr på MobilePay

En ny afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen betyder, at der kan komme gebyr på MobilePay-betalinger. Noget som Danske Bank indtil nu har forsøgt at forhindre.

En ny afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen betyder, at du i fremtien kan blive pålagt et gebyr, når du betaler med MobilePay i butikker.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.   

Ifølge afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen må Danske Bank af konkurrencehensyn ikke længere forbyde butikker i at opkræve gebyr for betalinger via MobilePay.

Noget som banken ellers hidtil har gjort.

"Danske Bank og Nets må ikke forhindre butikkerne i at opkræve gebyrer fra kunderne for brug af betalingskort. Det vil medføre en ulige konkurrence mellem forskellige udbydere af betalingsløsninger. Vi er derfor tilfredse med, at praksis er blevet ændret," siger Martin Nyvang, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ifølge pressemeddelelsen. 

Danske Bank retter ind

Afgørelsen har allerede fået Danske Bank til at rette ind, og den oplyser nu til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at den har ændret sine vilkår for virksomheders brug af MobilePay, så de ikke længere indeholder et forbud mod gebyrer. 

»Det er en fejl, som nu er rettet, og det beklager vi. Da vi gik ind med MobilePay Business, var det i en periode gratis, hvor vi præciserede, at butikken ikke måtte vælte et gebyr over på forbrugerne,« siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay-divisionen, ifølge Business.dk

Læs også: 
Betal med ur eller mobil: Mobilbetalingerne eksploderer - men NFC-teknologi er dømt ude 

Nu kan du logge ind på Mobile Pay med dit fingeraftryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere