Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Pizza-kæde bygger robot-biler til mad-levering

I de kommende år bliver der testet ganske alternative leveringsrobotter på vejen og i luften. Læs her, hvordan pizzakæden Domino's Pizza fremover helst vil sende pizzaen ud til kunderne.

Efter Amazon for nylig fortalte verden om sine drone-leveringer af bøger og andet materiale fra net-butikken, barsler fast food-kæden Domino's Pizza nu med robotbiler til madlevering.

Den første prototype fra pizzaselskabets DRU-afdeling (Domino's Robotic Unit) er blevet udviklet i samarbejde med det australske tech-iværksætterselskab Marathon Targets til at køre på vejene i Australiens største delstat Queensland.

Læs også: Her er Amazons nye post-drone - pakker vil stå på dit dørtrin 30 minutter efter bestilling

Pizzaleverings-robotten er i store stræk bygget op som en selvkørende bil med sensorer på ydersiden, hvor indmaden er proppet med militært robot-isenkram for flere tusinde australske dollar.

Blandt andet har pizzarobotten indbygget gps med forbindelse til Google Maps og det samme LIDAR-systemet til afstandsmåling, som bliver brugt til selvkørende biler.

Det skriver Engadget.com.

Har indbygget pizzarum

Pizzakæden, og it-iværksætterfirmaet Marathon Targets har arbejdet sammen med Queenslands Transportdepartement for at udvikle en trafiksikker madlevering.

De første pizzaer er således allerede blevet leveret fra den selvkørende pizza-robotten, som udover sit navigationsudstyr også er i besiddelse af en pizzaboks med kode på.

Dette rum er bygget, så ingen forbipasserende med lange fingre får sig et stykke gratis pizza.

Når robotten triller op til en ens fortovskant er det derfor også kun personen med ordren, der med en mobil-kode kan åbne rummet ind til pizzaen.

Udover et rum med opvarmningsmuligheder er der også rum til kølige drikkevarer.

Domino's Pizza har meldt ud, at selskabet arbejder med globale partnere for at få rullet pizzaer ud på gade og stræder i andre lande end Australien, hvor det forventes, at de selvkørende pizzapiloter bliver et helt almindeligt syn om få år.

Læs også:
Ny advarsel fra politiet: Pas på - hackere kan overtage din bil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere