Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Ny rapport: Tre ud af de fire værste statslige it-projekter kommer fra Skat

Skat står som suveræn topscorer på listen over statslige projekter, hvor alarmklokkerne ringer. Se her, hvor det kniber med at komme i hus på tid og budget for statens it-projekter.

Statslige it-projekter har alle dage været noget af en udfordring at løfte sikkert i hus.

Men i den halvårlige statusrapportering fra statens It-projektråd, er advarselslamperne kun tændt ud for fire ud af i alt 24 aktive projekter i efteråret og vinteren 2015, hvoraf nogle nu er afsluttet.

I ét tilfælde blinker alarmen rødt, mens tre andre af de statslige it-projekter bærer farven gul som tegn på, at der her bør udvises særlig agtpågivenhed.

Det viser It-projektrådets oversigtsrapport, som du kan finde på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Et rødt og tre gule

Det røde projekt er Skats eKapital, som har fået den i projektsammenhæng lidet flatterende røde farve klistret på sig, fordi projektet har kostet for meget og taget for lang tid.

"Rådet indleder en dialog med SKAT om projektet i midten af marts," skriver It-projektrådet i sin afrapportering, efter projektet tidligere har gennemgået et eksternt review på opfordring fra statens It-projektråd tilbage i efteråret 2014.

Læs også: Skat indfører ny metode for at undgå at nyt kæmpe it-system flopper som EFI

To af de gule statuslamper hos Skat er sat ud for henholdsvis NemVirksomhed og DIAS-projektet (Digitalisering af Selskabsskatten), hvoraf sidstnævnte blev afsluttet i starten af februar.

Det sidste gule lys i oversigten over statens it-projekter til en værdi på 10 millioner kroner eller mere er blevet tændt i NaturErhvervsstyrelsens projekt Implementering af EU-fiskerireform i Danmark.

It-understøttelsen til EU-lovarbejdet er forsinket på grund af lovarbejdet, hvilket altså ikke har noget med it-arbejdet at gøre.

Her skal der strammes op

Statens It-projektråd skriver i sin rapport, at styring og planlægning af de offentlige it-projekter er en voksende udfordring, hvor der tilmed er stramme deadlines og en større koordinering mellem flere myndigheder i spil.

"Det stiller meget store krav til topledelserne, og det er rådets vurdering, at der fortsat er et stort potentiale forbundet med at styrke topledelsernes kompetencer på dette felt," lyder det i rapporten.

I den sammenhæng er der roser til Styrelsen for It og Læring, der blandt andet har etableret en professionel styregruppe med en vicedirektør som styregruppeformand for alle it-projekter.

"Det styrker kvaliteten af styregruppearbejdet og ledelsen af projektet, når der bliver afsat tid og ressourcer til at opkvalificere topledelsen til opgaven," hedder det fra It-projektrådet.

Andre fokusområder bør ifølge it-projektrådet være rekruttering/medarbejderudskiftning, rådgivning om it-sikkerhed og øget dialog mellem staten og dens it-leverandører.

Læs også: 
Vinder Digitaliseringsprisen: Her er de bedste offentlige it-projekter lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere