Artikel top billede

Gratis Windows-værktøj klar: Sætter en stopper for opgradering til Windows 10

Et nyt gratis værktøj gør det lettere for brugere af Windows 7 og 8.1 at styre, om Windows 10 skal installeres på maskinen.

Da Microsoft før påske indledte en ny fase i udrulningen af Windows 10, betød det en bølge af Windows 10-installationer hos de forbrugere, der hidtil havde kørt med Windows 7 og 8.1.

En del kunder blev dog noget frustrerede over, at deres maskiner automatisk påbegyndte installationen af Windows 10.

Måske det er forklaringen på, at et nyt værktøj til at lukke effektivt af for Windows 10 nu har set dagens lys.

Det gratis værktøj, Never10, er udviklet af Gibson Research og fylder blot 81k. Det er blevet downloadet over 15.000 gange på få dage.

"Mange brugere af Windows 7 og 8.1 er glade for deres nuværende version af Windows, og har intet ønske om at opgradere til Windows 10," lyder det om baggrunden for Never10, hvormed det primære formål er, at "disable Windows' generende insisteren på at opgradere Windows 7 eller 8.1 til Windows 10."

Gibson Research ridser en række grunde op til, hvorfor nogle brugere ønsker helt at undgå Windows 10 - blandt andet brugergrænsefladen (ifht. Windows 7) og den kontroversielle monitorering af brugernes aktiviteter.

"Og endelig er der nogen, der er imod at blive tvunget til det, Microsoft ønsker, og ganske enkelt selv ønsker at vælge."

Sådan fungerer Never10

Selvom Windows 10 generelt er et ganske glimrende styresystem, er der ingen tvivl om, at det også er et markant anderledes styresystem i forhold til ikke mindst Windows 7, som mange brugere har holdt meget af.  

Samtidig er Windows 10 Microsofts bud på et fremtidens styresystem, hvor opdateringerne vil blive leveret løbende helt automatisk. 

Never10 forenkler ifølge Gibson Research processen med at hindre opgraderingen til Windows 10 og notifikationerne om Windows 10. Det sker via en mere tilgængelig brugergrænseflade.

"Ved at bruge dette værktøj vil uerfarne brugere være i stand til let at anvende Never10 selv, mens avancerede brugere formentlig vil sætte pris på, at der ikke installeres yderligere software, og de vil kunne henvise venner og familie til dette letanvendelige værktøj," står der blandt andet på hjemmesiden.

Du kan læse mere om Never10 her.

Never10 er dog kun en af flere muligheder for selv at styre, om og hvornår man vil have Windows 10.

En anden mulighed er GWX Control Panel, og der er også mulighed for at tage kontrol over tingene i selve Windows.

Læs flere gode tips fra Computerworlds læsere i debatten under denne artikel.

Læs også:

Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark

Har du pludselig fået installeret Windows 10? Sådan kommer du tilbage til Windows 7

Windows 7-brugere raser: Microsoft er begyndt at opgradere os automatisk til Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere