Artikel top billede

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Netværksgiganten Ericsson finder det nødvendigt at sætte yderligere fart på transformationen af selskabet, og er på vej med omfattende omstruktureringer og milliardbesparelser.

Den svenske tele- og netværksgigant Ericsson har i flere år været i gang med spareøvelser i milliardklassen - den seneste fra 2014 indebar, at der skulle spares omkring 7,2 milliarder danske kroner over et par år.

Men det går ikke hurtigt nok med at trimme selskabet, og derfor lægger Ericsson nu an til nye omfattende indgreb.

I en udsendt meddelelse til investorerne forklares det, at Ericsson sætter fart på transformationen for at skabe vækst og øge indtjeningen.

"Vi er ikke tilfredse med udviklingen i vores generelle vækst og indtjeningen over de seneste år. Vi annoncerer i dag yderligere tiltag for at accelerere eksekveringen af strategien og drive væksten og effektivitet på tværs af selskabet endnu mere frem," udtaler Hans Vestberg, der er CEO i Ericsson. 

Nye fyringer på vej

Selvom det ikke fremgår direkte af meddelelsen fra Ericsson, er det svært ikke at se endnu flere fyringer blive en konsekvens af de nye tiltag.

"Vi vil skabe en mere lean og fit organisation for at imødekomme behovet hos forskellige kundesegmenter og hurtigere kunne gribe muligheder på markedet," lyder det blandt andet fra direktøren.

Ericsson vil derfor fra om få måneder indføre en helt nu struktur i koncernen, der fremover får fem overordnede forretningsenheder.

Kerneforretningen består af de to enheder Business Unit Network Products og Business Unit Networks Services.

Derudover er der Business Unit IT & Cloud Products og Business Unit IT & Cloud Services og en helt ny enhed, Business Unit Media.

Ericsson skriver, at koncernen vil levere besparelser på omkring ni milliarder svenske kroner frem mod 2017.

"Den nye organisationer designet til at forbedre effektiviteten og omkostnings-strukturerne via mere end-to-end og mindre overlap på tværs af porteføljer og kompetencer," lyder beskeden fra Ericsson.

Ericsson Danmark er skrumpet

Ericsson har samtidig udsendt en meddelelse om en række omrokeringer i det øverste ledelseslag.

Hans Vestberg selv, der har haft CEO-posten siden 2010, bliver dog siddende i direktørstolen i koncernen.

Ericsson har i dag omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner.

I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Ercisson Danmark er også skrumpet betydeligt i de seneste 10 år.

I 2009 blev afdelingen i Struer lukket ned, og cirka 200 medarbejdere mistede dengang jobbet.

Så sent som i 2011 var der dog stadig 368 ansatte i Ericsson - er antal der var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014.

Sidste år i januar kom der ny administrerende direktør i den danske afdeling af Ericsson, da Lars Tofft blev erstattet af Jørgen Alsing.

Jørgen Alsing er samtidig også direktør for Managed Services Practice i regionen Nordeuropa og Centralasien.

Nokia fyrer også

Ericsson er i øvrigt langt fra det eneste netværksselskab, der er i gang med markante spare- og effektiviseringsøvelser.

Nokia er efter opkøbet af Alcatel-Lucent klar til en omfattende trimning af selskabet, der vil komme til at koste et stort antal medarbejdere jobbet.

Nokia har meddelt, at der skal spares 900 millioner euro - omkring 6,7 milliarder danske kroner - i driftsomkostninger i 2018 i relation til købet af Alcatel-Lucent. Læs mere om det her.

Læs også:

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder

Tele-nedsmeltning i Sverige: Så mange mister jobbet hos Sony Mobile og Ericsson

Ny administrerende direktør i Ericsson Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere