Artikel top billede

Asus klar med tyndere og dobbelt så hurtig Macbook-klon

Asus klar med Zenbook 3 med en ret så vild processor.

Apples Macbook har generelt fået ros for sit ultratynde design og lette profil fra alverdens anmeldere, trods en alt for høj pris og et tvivlsomt tastatur.

Desuden er den tynde Macbook udstyret med en Core M-processor, der godt nok lover et lavt strømforbrug, men som omvendt ikke kan klare særlig meget mere end kontorarbejde i den lette ende.

Der skulle selvfølgelig ikke gå lang tid, før en anden bærbarproducent skulle bevise, at du sagtens kan presse en af Intels core i-processorer ind i så lille en computer.

Asus har ved årets Computex-messe lanceret Zenbook3 - en Macbook-tynd Windows 10-computer med en Core i5 eller i7-processor.

At bruge en i7-processor, skulle ifølge Asus, give en dobbelt så god ydeevne som Apples Macbook, selvom Asus Zenbook er 10 gram lettere end Macbooken og 1,2 millimeter tyndere.

Tynd blæser

Der er endnu ingen dansk pris på Zenbook 3 eller mange af de andre Zen-produkter, Asus lancerede ved Computex-messen i Taiwan.

Indtil videre er prisen 1.499 dollar for en model med 8 GB RAM, en endnu unavngivet i7-processor (Skylake?) og 512GB PCie SSD og op til ni timers batterilevetid.

En tilsvarende Macbook - godt nok med den svagere Core M5-processor, men til gengæld med op til 11 timers batteri - koster 1.599 dollar.

Fordelen ved en Core M-processor er, at den ikke kræver en blæser til at holde sig kold, hvorimod en Core i7-processor gør.

Her har Asus presset en tynd blæser ind i computeren, og det bliver spændende at se, hvor godt det fungerer.

Med en Core i7-processor kan du i teorien køre nogle ret så vilde programmer, og med den tilknyttede Thunderbolt 3.0-port vil du - igen i teorien - kunne tilknytte et eksternt grafikkort.

Der mangler stadig en række informationer omkring Zenbook 3. Dog ligger lanceringsdatoen indtil videre et sted efter sommerferien.

Læs også: Asus' nye transformer Chi computer er tyndere end en Macbook Air




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere