Artikel top billede

Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon

Store problemer med et nyt ERP-system betyder, at malerkæden Flügger har været afskåret fra at modtage ordrer. Nu venter et retsopgør.

Den danske malerkæde Flügger er blevet hårdt ramt af et fejlslagent ERP-system, der er leveret af it-selskabet Datacon 

Af kædens kvartalsregnskab fremgår det, at omsætningen i tredje kvartal faldt med ni procent som en konsekvens af et ERP-system, der ifølge regnskabet er fyldt med "fejl og mangler".

I samme periode blev virksomhedens driftsresultat reduceret med hele 29 procent.

Flüggers administrerende direktør, Peter Røpke, oplyser til Computerworld, at uoverenstemmelserne om ERP-systemet nu skal afklares i retten.

Derudover vil han ikke kommentere oplysningerne fra Flüggers regnskab.

"Vi har en verserende retssag, der er af meget teknisk karakter. Derfor ønsker vi at fremføre vores argumenter i retssalen og ikke i pressen," siger han til Computerworld.

Uoverenstemmelse om kvalitet

Peter Røpke oplyser til Computerworld, at retssagen bygger på en uoverenstemmelse om "kvaliteten af det teknisk udførte arbejde."

Til erhvervsmediet Finans har Peter Røpke tidligere oplyst, at  Flügger som en konsekvens af problemerne med ERP-systemet i en periode har været helt afskåret fra at modtage ordrer eller sende varer ud til kunderne.

Derfor blev malerkæden, der har 555 butikker i hele Norden, i periode tvunget til at køre sin forretningen uden om ERP-systemet.

ERP-systemet er leveret af it-selskabet Datacon.

Her stiller direktør Jan Misser sig fuldstændigt uforstående overfor Flüggers kritik.

Ifølge ham skyldes fejlene nemlig Flügger selv, ligesom Datacon kører et inkassoforløb mod Flügger.

Du kan læse Jan Missers reaktion på Flüggers udsagn her: "Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes Flügger"

Peter Røpke fratræder senere på året som administrerende direktør for Flügger fordel for jobbet som administrerende direktør for det nordjyske teleselskab RTX Telecom.

Læs også: 
Sådan baner nyt ERP i Flügger vej for moderne BI

Den danske televirksomhed RTX får ny topchef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere