Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Boom i cloud-indtægter trækker Microsoft op i skyerne, men på ét område går det katastrofalt

Et trægt pc-marked kan knap nok mærkes i regnskabet hos Redmond-giganten. 50 procent overskudsgrad i skyen hjælper nemlig en del på bundlinjen, men telefonerne styrtdykker stadig.

Resultatet for det kvartal, der slutter i september viser en flad omsætning og en svag nedgang i resultatet hos Microsoft.

Selv om det måske lyder lidt gråt, så er der en stribe ting i regnskabet, der kan glæde investorerne i kode-farbrikken.

En af dem er, at væksten i Azure-skytjenesten er vokset med 116 procentpoints i forhold til samme kvartal sidste år.

Det skriver PC World i USA.

Microsoft har for første gang fortalt, hvad overskudsgraden er for Azure-kunderne. Den ligger på hele 49 procent, hvilket et er udtryk for både en effektiv drift og muskler, der kan imødegå konkurrenternes tilbud.

Det kan der også være behov for.

Reviderede cloud-strategier hos Oracle og VMware samt den enorme Amazon-udbyder betyder, at der skal kæmpes fra hus til hus.

Plads til mere Office

Office er som bekendt også blevet flyttet ud i skyen, og væksten i abonnementerne er steget med 51 procentpoints målt overfor kvartalet sidste år.

Microsoft har således 85 millioner aktive månedlige brugere af Office 365.

Produktivitet- og forretningssystemer regnes i samme kategori med alle Office-produkter og Dynamics-familien. Der var samlet set en lille fremgang på seks procentpoints.

Det samlede antal brugere af Office ligger ifølge Microsoft på 1,2 milliarder, så der er stadig masser af potentielle kunder at tage af, når der skal sælges nye cloud-baserede kontorprodukter.

Det går godt med Surface

Tallene for Surface-salget bekræfter de tendenser, som både IDC og Gartner har spået om. Hybrid-pc'er i den dyre ende klarer sig ganske udmærket i et ellers vigende pc-marked.

For Microsoft betyder det, at Surface-divisionen steg med 37 procentpoints til 7,6 milliarder dollar eller 51 milliarder kroner.

Katastrofal smartphone-udvikling

Til gengæld viser kvartalsregnskabet, at det ser særdeles skidt ud for Microsofts smartphone-forretning. I dag har Windows-telefonerne en markedsandel på mindre end én procent. 

Og regnskaber viser, at det går så sløvt med salget, at indtjeningen på Windows-telefoner er faldet med 72 procent siden sidste år, og med kun få nylancerede Windows-telefoner fra partnere, ser det ud til, at der ikke kommer liv i salget foreløbig. 

Microsoft samlede omsætning i tredje kvartal endte i 2016 - som i 2015 - på lige godt 20 milliarder dollar eller 135 milliarder danske kroner. Resultatet for kvartalet blev på 4,7 milliarder dollar eller 32 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på fire procentpoints.

Læs også:
Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning

Microsoft køber LinkedIn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere