Artikel top billede

Huawei lancerer ny toptelefon i Norden: Mate 9 Pro

Mate 9 Pro var ellers kun tiltænkt det kinesiske marked, men nu kommer Huaweis nyeste flagskibstelefon også til Danmark

Huawei valgte ikke at lancere topmodellen Mate 9-smartphone i begyndelsen af november, men nu kommer der en værdig substitut fra den kinesiske gigant.  

Mate 9 Pro er en smartphone i topklassen med en skærm på 5,5 tommer og en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels samt firmaets nyeste Kirin-chipset.  

Mate 9 Pro har desuden 6 gigabyte RAM, et batteri på 4.000 mAh - der skulle række i op til to hele dage - samt en hurtig opladningsteknologi. 20 minutters opladning resulterer ifølge Huawei til en hel dags brug. 
 

Telefonen er bygget i helstøbt metal med en buet glasskærm, og giver associationer til HTC's One-serie og Samsungs Edge-telefoner.

Var ikke tiltænkt Danmark

Huawei lancerede ellers en Huawei Mate Porsche Design-model, der var branded med Porsche-logo og en tilsvarende høj pris.

Den kom ligesom Mate 9 ikke til Danmark, og i stedet får vi Mate 9 Pro sans Porsche-branding og til 7.000 kroner mindre.

Mate 9 Pro var ellers kun tiltænkt det kinesiske hjemmemarked.

"Vi valgte at introducere Mate 9 Pro i Danmark, netop fordi vi tror så meget på produktet. Vi har vækstet voldsomt de seneste år i Danmark, og derfor introducerer vi nu Mate 9 Pro for at ramme premium-markedet," siger Thor Gøtz, dansk landechef hos Huawei. 

Det indbyggede chipset, Kirin 960 gør Mate 9 Pro op imod 15 procent bedre end sidste års Mate 8, og særligt i spil burde du opleve en markant forskel. 

Mate 9 Pro kommer med Android 7.0 og Huaweis egen EMUI 5.0-overflade.

For at forebygge sløvhed, som mange Android-telefoner rammes af med tiden, har Huawei indbygget machine learning, der med tiden fordeler telefonens ressourcer til apps bedre, så ofte benyttede og krævende programmer bliver prioriteret.

Tiden må vise, om det virker.

Mate 9 Pro bliver sat til salg hos samtlige af de danske teleudbydere fra 20. december til 5.999 kroner. 

Til den pris medfølger en tre års garanti samt tre måneders skærmgaranti. Skulle du tabe telefonen og skærmen gå i stykker inden for de første tre måneder, reparerer Huawei skærmen uden omkostninger. 

Læs også: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere