Artikel top billede

Uber fortsætter med at bløde i stor stil: Har tabt 5,7 milliarder kroner på blot tre måneder

Amerikanske medier kan afsløre Ubers hemmelige regnskaber, og de er blodrøde.

Den amerikanske kørsels-app Ubers satsning på at erobre taxamarkedet fortsætter med at koste blodrøde tal på bundlinjen,

Uber er ikke børsnoteret, og offentliggør derfor ikke sine regnskabstal.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg samt Silicon Valley-mediet The Information erfarer, at Uber i det seneste kvartal har mistet mere end 800 millioner dollar - knap 5,7 milliarder kroner.

Det samlede tab for 2016 kan ende på svimlende 21 milliarder danske kroner.

Knap 9 milliarder af det tab stammer fra det første halve år af 2016, hvor Computerworld tidligere har kunne berette, at Uber satte 1,27 milliarder dollar til. 

En del af tabet i det første halvår menes at stamme fra Ubers kinesiske datterselskab Uber China, der efter at have tabt en dyr kamp om det kinesiske marked blev solgt til den kinesiske konkurrent Didi Chuxing.

Men i det tredje kvartal af 2016 er Uber altså alligevel fortsat med at brænde penge af, selv efter den kinesiske forretning er afhændet.

Ubers gigant-tab er uhørt

Eksperter har tidligere påpeget, at Ubers tab er uden sidestykke
i iværksætter-verdenen, og det overgår selv de mest blodrøde regnskaber fra dot.com-æraen. 

"Du finder ikke mange teknologi-selskaber, der er i stand til at tabe så mange penge så hurtigt," sagde Aswath Damodaran, professor i business, på New York University til Bloomberg tidligere på året.

Det er dog også positive elementer i Ubers regnskabstal.

Eksempelvis afslører de, at Ubers omsætning ligeledes er fortsat med at stige - selv uden det kinesiske marked. 
I årets første ni måneder har Uber ifølge Bloomberg omsat for 3,76 milliarder dollar - knap 27 milliarder danske kroner. Ved udgangen af året kan den samlede omsætning ramme i nærheden af 40 milliarder danske kroner.

Omsætningen inkluderer udelukkende den indtægt Uber selv får ved en tur. Den samlede omsætning på platformen - inklusiv chaufførens del - var alene i tredje kvartal på 38,7 milliarder danske kroner.

Verdens mest værdifulde startup

På trods af de blodrøde tal regnes Uber for at være verdens mest værdifulde opstarts-virksomhed, og virksomheden menes at have en værdi på mellem 450 og 500 milliarder danske kroner

Som Computerworld netop har beskrevet er Uber en af de virksomheder, der nævnes som potentielle børskandidater i løbet af de seneste år.

Kan Uber fastholde den nuværende værdi ved en børsnotering vil det blive den største tech-børsnotering siden Facebook gik på børsen i 2012.

Læs også: 
Masser af spekulationer: Tre kendte tech-virksomheder står over for gigantiske børsnoteringer i 2017




IT-JOB

Formpipe Software A/S

Head of Customer Support

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister i PET

Bunker Holding A/S

Director of Technology

Banedanmark

IT-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere