Artikel top billede

Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale

Virksomheder i finanssektoren er vilde efter at ansætte it-kompetencer, og kampen om de rette medarbejdere presser lønningerne i vejret. Nu advarer stort dansk it-hus om, at lønudgifternes himmelflugt betyder, at man må afvise de gode kandidater.

Finanssektoren hungrer efter it-kompetencer, og den manglende arbejdskraft skaber så høje lønniveauer, at virksomheder ofte ikke har råd til at ansætte dem, de har brug for.

Det skriver Børsen.

It-huset BEC, der leverer it til flere banker, jagter 90 nye ansatte i 2017, men virksomheden har flere gange måttet sige nej til oplagte kandidater, fordi det ikke var muligt at matche lønkravene.

"Vi kan mærke, at vi er ude at konkurrere. Især inden for visse specialistkompetencer kan der være nogle, som byder så meget mere end os, at vi ikke længere vil være med," siger Kurt Nørrisgaard, der er administrerende direktør i BEC.

Alle vil have de dyre it-folk

Ifølge Finsanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) er antallet af it-folk i finanssektoren vokset med 19 procent i løbet af de sidste fire år, og fire ud af fem virksomheder på området har problemer med at rekruttere og fastholde de rigtige it-kompetencer.

Og ifølge FA-direktør Mariane Dissing kan konsekvensen af de uoverskuelige lønkrav blive, at it-funktioner i danske virksomheder vil blive varetaget i udlandet.

"Risikoen er, at man ikke kan tiltrække den nødvendige it-arbejdskraft og så må man som virksomhed lægge den del et andet sted i verden," siger hun til Børsen.

Ifølge tal fra Danmarks statistik fra 2015 tjener en it-medarbejder uden ledelsesansvar i den finansielle sektor gennemsnitligt 60.000 kroner om måneden.

Læs også: Tjen 68.000 kroner om måneden: Denne danske it-kandidat-uddannelse giver dig den bedste løn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere